Συνάντηση Βασιλειάδη με Super League -Επί τάπητος η διακοπή του πρωταθλήματος - iefimerida.gr

Συνάντηση Βασιλειάδη με Super League -Επί τάπητος η διακοπή του πρωταθλήματος

Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τους ιθύνοντες της Super League θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας.

Στη συνάντηση, στην οποία θα είναι και εκπρόσωποι κάποιων ΠΑΕ, αναμένεται να ξεκαθαριστεί από την πλευρά της Super League η αντίθεση της πλειοψηφίας των ομάδων στη διακοπή του πρωταθλήματος. Από την πλευρά της, πάντως, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην υπάρξει σέντρα σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις που εκκρεμούν.

Ακόμα και μετά το Πάσχα η επανέναρξη του πρωταθλήματος

Κάτι που σημαίνει πως η επανέναρξη του πρωταθλήματος μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και για μετά το Πάσχα, ανάλογα με την πορεία των εκδικάσεων. Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συζητήσει με τους εκπροσώπους της Super League τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν άμεσα, έτσι ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας από τα ελληνικά γήπεδα. Οι επαφές του Βασιλειάδη θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται να έχει επικοινωνία και με τις FIFA και UEFΑ, για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το πρωί, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στον ΑΝΤ1 για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και γενικότερα για το φετινό πρωτάθλημα. «Φέτος είχαμε ένα πρωτάθλημα που είχε μπει σε διαφορετικές βάσεις, με κανονισμούς από τη FIFA και την UEFA, αποκομμένο στο μέτρο του δυνατού (όχι όσο θα θέλαμε) το σύστημα διαιτησίας από την ομοσπονδία και από τα συστηματάκια εξουσίας που διαμόρφωναν αυτό που συνηθίζαμε να λέμε "παράγκα"», είπε ο κ. Βασιλειάδης.

Και συνέχισε: «Είχαμε διαφορετικό πρωτάθλημα, ενδεχομένως το ίδιο το σύστημα να μην μπορούσε να αντέξει την κανονικότητα. Τελευταία συμβαίνουν φαινόμενα που δεν μας τιμούν, ωστόσο καμία σχέση η βαρύτητά τους με το παρελθόν. Για παράδειγμα μιλάμε για τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού από πτώση αντικειμένου, όταν τα προηγούμενα χρόνια μιλούσαμε για τραυματισμό του προπονητή επειδή μπήκε όλος ο κόσμος. Δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε παρέμβαση».

Μάλιστα, ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι η FIFA ζητά από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα, ενώ διατράνωσε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου με τη FIFA.

«Να σταματήσει αυτή η αηδία»

Για τα γεγονότα της Τούμπας, με την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι θα υπάρξει κατηγορητήριο για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ από τα όργανα, ενώ μιλώντας για τη βούληση της κυβέρνησης για εξυγίανση στο ποδόσφαιρο τόνισε: «Θα μπορούσα να διακόψω το πρωτάθλημα και να πετάξω αετό, αλλά δεν το έκανα. Θέλουμε να φύγουν οι σκιές και να υπάρχουν κανόνες».

«Η διακοπή θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν συμφωνημένοι κανόνες και ηρεμία. Αν οι ομάδες θέλουν να βγουν στην Ευρώπη, θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι για να σταματήσει αυτή η αηδία», είπε επίσης ο κ. Βασιλειάδης.

«Βγήκε η πρωτόδικη απόφαση για τον ΠΑΟΚ και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αρχίζει και φωνάζει. Αλλάζει η απόφαση όπως αλλάζει -δεν κάνω νομική κρίση. Και γυρνάνε όλα τούμπα. Όταν ο πολιτικός λειτουργεί σαν οπαδός, μετά εγώ τι να περιμένω από ένα παιδάκι; Για αυτόν τον λόγο εμείς κατακρίναμε αυτές τις συμπεριφορές. Όταν κάνει αυτή την μπούκα ο Σαββίδης, τι να πω μετά στον πιτσιρικά, στον 18άρη, που θα μπει μέσα όταν το κάνει ο ίδιος ο πρόεδρός του;», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν στο ποδόσφαιρο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν γίνει ποτέ στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. «Έχουμε καταφέρει πράγματα, κάνουμε πίσω μόνο για να πάρουμε φόρα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, εναντίον της διακοπής του πρωταθλήματος αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα αύριο η Super League, όπως και οι περισσότερες ΠΑΕ. Στη λίγκα, εκτός των άλλων, έχουν και το ζήτημα με την επιβολή ρητρών από τη Nova σε περίπτωση μη υλοποίησης των αγωνιστικών στον προγραμματισμό που υπάρχει.

Τη στάση της Super League αναμένεται να ακολουθήσουν και οι περισσότερες ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Πάντως, η θέση του ΠΑΟΚ σε αυτό το θέμα παραμένει άγνωστη.

Σήμερα η έφεση του Ολυμπιακού

Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται η απόφαση της Εφέσεων για την αφαίρεση βαθμών στον Ολυμπιακό (από το ντέρμπι με την ΑΕΚ), ενώ ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εκτίσει την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, λογικά μέχρι αύριο αναμένονται οι κλήσεις σε απολογία για τα γεγονότα της Κυριακής, με τη θέση του ΠΑΟΚ να είναι δυσχερέστατη, καθώς κινδυνεύει να χάσει το ματς με την ΑΕΚ στα χαρτιά, αλλά και να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα, για τη συμπεριφορά των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ.

Μάλιστα για εκφοβισμό αξιωματούχου προβλέπεται από τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και ποινή υποβιβασμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ