Σεφ μοιράζεται τα 6 μυστικά του για τέλεια αβγά ποσέ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σεφ μοιράζεται τα 6 μυστικά του για τέλεια αβγά ποσέ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ποσάρισμα είναι ένας από τους πιο δύσκολους τρόπους μαγειρέματος των αβγών, διότι μπορεί πολύ εύκολα να σπάσουν ή να καταλήξουν σε μια υδαρή μάζα.

Ο επικεφαλής σεφ της «Good Housekeeping School», Τσερ Λοχ, αποκαλύπτει την απόλυτα ασφαλή μέθοδο του μαγειρέματος τέλειων αβγών ποσέ.

Το κόλπο του είναι να προσθέτει λίγο ξύδι και να χρησιμοποιεί ένα κόσκινο για να αφαιρεί την περίσσεια του ασπραδιού, έτσι ώστε το αυγό σας να μοιάζει φτιαγμένο από κάποιον μεγάλο σεφ.

Ο Τσερ Λοχ αποκαλύπτει ότι υπάρχουν έξι ζωτικής σημασίας στάδιαγια να καταλήξετε με τέλεια αβγά ποσέ.

Η πρώτη του συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε πάντα τα πιο φρέσκα αβγά. Τα ασπράδια είναι λιγότερο επιρρεπή στο διαχωρισμό εάν τα αβγά είναι φρέσκα.

Το πιο ασυνήθιστο τέχνασμά του είναι το να χρησιμοποιεί ένα κόσκινο όταν σπάει τα αβγά στο τηγάνι. Λέει πως το να βάλει ένα κόσκινο κάτω από τα αυγά όταν τα σπάει μέσα στο νερό, θα πιάσει τυχόν περίσσεια ασπραδιού.

Ο Τσερ λέει επίσης πως πολύ σημαντικό είναι το νερό να μην βράσει πάρα πολύ πριν βάλετε τα αβγά, καθώς οι φυσαλίδες μπορεί να κάνουν τα αβγά σας να διαχωριστούν. Συνιστά τη χρήση ενός βαθύ τηγανιού και απλά βραστό νερό.

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με την προσθήκη ξιδιού κατά την παρασκευή αβγών ποσέ, αλλά ο Τσερ συνιστά να προσθέσετε λιγάκι καθώς βοηθά στην πήξη των αβγών. Ωστόσο, αν βάλετε πάρα πολύ, μπορεί να εμποδίσει τα αβγά από το να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Ο σεφ αναφέρει επίσης πως δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος για το μαγείρεμα των αβγών ποσέ, καθώς κάθε τηγάνι είναι διαφορετικό. Αντ’ αυτού λέει πως πρέπει να προσέξετε όταν τα ασπράδια των αβγών γίνουν αδιαφανή, αλλά εξακολουθούν να ταλαντεύονται.

Μόλις ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, ο Τσερ προτείνει να τοποθετήσετε τα αβγά σας πάνω σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει τυχόν υπερβολική υγρασία.

Ωστόσο, η κορυφαία του συμβουλή είναι τα αβγά να είναι φρέσκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αβγά ποσέ αβγά τιπς μυστικά κόλπα σεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ