Η κυβέρνηση διέκοψε το πρωτάθλημα επ’ αόριστον - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση διέκοψε το πρωτάθλημα επ’ αόριστον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτάθλημα τέλος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας την αναμενόμενη επ’ αόριστον διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά τα όσα απαράδεκτα σημειώθηκαν την Κυριακή στην Τούμπα.

Οι εικόνες του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη και των τουλάχιστον τεσσάρων φρουρών που εισέβαλαν στον αγωνιστικό ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε ένα πρωτάθλημα-παρωδία. Μία ημέρα αργότερα πολύ απλά ακούστηκαν τα από τα αρμόδια χείλη τα αυτονόητα. Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και διαδικασία αυτοφώρου για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους σωματοφύλακές του.

Η απόφαση της κυβέρνησης

Λίγο πριν από τις 14:00 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον δεύτερο να ανακοινώνει κατά την αποχώρησή του την αναμενόμενη επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.

Η εξυγίανση και το πολιτικό κόστος

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε πολλά αλλά πρέπει να γίνουν και πολλά. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο η προσπάθεια και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού. «Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες να ισχύουν για όλους έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο κ.Βασιλειάδης.

Στο ερώτημα αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού... Grexit, το κυβερνητικό στέλεχος, ανέφερε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Περιμένουν τις προτάσεις από τη λίγκα. Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα κάνουμε και άλλες ανακοινώσεις». Και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, πρέπει να αυστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Θα ληφθούν οι πρόνοιες για να μην επηρεαστεί η Εθνική».

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως και ο πρωθυπουργός στη πρωινή σύσκεψη με τους συνεργάτες του ξεκαθάρισε «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Καταζητείται ο Σαββίδης και οι άνδρες της ασφάλειάς του

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Ιβάν Σαββίδης και 4 ακόμη άτομα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Τόσο ο κ. Σαββίδης όσο και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα (μέλη της προσωπικής του φρουράς) αναζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας.

Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αναζητά τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για την εισβολή στο γήπεδο που προκάλεσε τη διακοπή του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο.

Εκτός όμως από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και τα άτομα της προσωπικής του ιδιωτικής φρουράς αναζητείται και ένας αστυνομικός, τον οποίο έχει διαθέσει η Ελληνική Αστυνομία στη φρουρά του Ιβάν Σαββίδη.
Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι έως τώρα η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει όχι μόνο τον Ιβάν Σαββίδη και την ασφάλεια του, αλλά ούτε καν τον αστυνομικό.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείται, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την εισβολή του χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ