Μέρκελ: Χαίρομαι που ο Τσίπρας έχει πολλές επαφές με την Τουρκία -Ακόμη κι αν είναι με ένταση - iefimerida.gr

Μέρκελ: Χαίρομαι που ο Τσίπρας έχει πολλές επαφές με την Τουρκία -Ακόμη κι αν είναι με ένταση

Η Ανγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναφορές και στη χώρα μας περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ανγκελα Μέρκελ με τον αρχηγό του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ και τον μεταβατικό πρόεδρο του SPD, Ολαφ Σολτς, για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας από τους κυβερνητικούς εταίρους.

«Χαίρομαι πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρα πολλές επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες με ένταση», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. «Αλλά έχουμε μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή και σχετικά με την Κύπρο. Εργάζομαι εδώ και χρόνια για να βρούμε επιτέλους μια λύση για το Κυπριακό πρόβλημα. Μέχρι σήμερα δεν την έχουμε και εκεί βεβαίως παίζει η Τουρκία έναν πολύ μεγάλο ρόλο», συμπλήρωσε.

Η καγκελάριος σημείωσε ότι υπήρξε επιδείνωση σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. «Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή καμία βάση ώστε π.χ. να εμβαθύνουμε την Τελωνειακή Ένωση», τόνισε. Από την άλλη, υπογράμμισε την «καταπληκτική» συνεισφορά της Τουρκίας στο προσφυγικό.

«Υποδέχτηκε τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και από την άλλη πλευρά θέλουμε και εμείς να τηρήσουμε τη συμφωνία μας με την Τουρκία για την δεύτερη δόση σε ό,τι αφορά τα τρία δισεκατομμύρια για την στήριξη της δουλειάς με τους πρόσφυγες. Παραταύτα έχουμε σε διάφορα θέματα διαφορετικές απόψεις. Και όλα αυτά μπορούν να προχωρήσουν μόνο μέσω συζητήσεων, μερικές φορές και αμφιλεγόμενων συζητήσεων», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ