Την Τρίτη η απόφαση για το ζεύγος Καρούζου -Κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή - iefimerida.gr

Την Τρίτη η απόφαση για το ζεύγος Καρούζου -Κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από έναν χρόνο ακροαματικής διαδικασίας με εντάσεις, έντονες αντιπαραθέσεις ακόμα και καταγγελίες μάρτυρα για απειλή με όπλο, πέφτει η αυλαία στη δίκη για το σκάνδαλο Καρούζου.

Η Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την ενοχή του άλλοτε πανίσχυρου κατασκευαστή και της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα που κάθονται στο εδώλιο για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στις συνεδριάσεις ο Γιάννης Καρούζος έφτανε με αναπηρικό καροτσάκι καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πόδια του και με την πρώην σύζυγό του, δεν αντάλλασσαν ούτε ματιά.

«Κατ’ επάγγελμα»

Το ζεύγος Καρούζου είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα στο οποίο αναφερόταν ότι το ξέπλυμα «τελούνταν κατ΄επάγγελμα, καθώς φέρονται να είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, καθώς και την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων, ώστε να δικαιολογούν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, όπως επίσης με το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την Τρίτη.

Τα γλυκά με τους διπλούς πάτους

Οι αναφορές του ίδιου του κατασκευαστή και του δικηγόρου του Γιώργου Παπαδάκη στη δικαστική αίθουσα για κουτιά γλυκών με διπλούς πάτους που στέλνονταν σε πολιτικά και δικαστικά γραφεία είχαν προκαλέσει αίσθηση στο δικαστήριο, τον Φεβρουάριο του 2017. Μετά από εκείνη τη συνεδρίαση, ο μεσίτης Ιωσήφ Λιβανός που έχει καταγγείλει από το 2010 την πολύκροτη υπόθεση στον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ , προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να ξανανοίξει ο φάκελος προκειμένου να διερευνηθούν σε μεγαλύτερο βάθος οι καταγγελίες του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του άλλοτε πανίσχυρου ομίλου real estate και την εμπλοκή στην υπόθεση πολιτικών και δικαστικών. Άλλωστε το ζεύγος Καρούζου δικάζεται «για ξέπλυμα χρήματος μέσω δικτύου offshore εταιριών» χωρίς μέχρι σήμερα οι offshore αυτές να έχουν αποκαλυφθεί. Μόνο η Διεθνής Ένωσης Ερευνητών Δημοσιογράφων που είχε ασχοληθεί με τις παγκόσμιες διαδρομές του μαύρου χρήματος είχε εντοπίσει ίχνη του Γιάννη Καρούζου στο Ντουμπάι και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Ο κατασκευαστής που έχτισε περισσότερα από 200 ακίνητα-φιλέτα την τριετία 2005-2008, στην Αθήνα, την Αράχωβα και την Κρήτη, κρατείται από το 2012 στις φυλακές Χαλκίδας αφού σε βάρος του έχουν εκδοθεί αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικά αδικήματα. Η πρώην σύζυγος του είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία της για το σκάνδαλο αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Την Τρίτη η απόφαση για το ζεύγος Καρούζου -Κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ