Έταζαν επιστροφή φόρου και άδειαζαν τις καταθέσεις των θυμάτων τους - iefimerida.gr

Έταζαν επιστροφή φόρου και άδειαζαν τις καταθέσεις των θυμάτων τους

Εταζαν επιστροφή φόρου και άδειαζαν τις καταθέσεις των θυμάτων τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις Ρουμάνοι είχαν στήσει μία διαδικτυακή απάτη, αλλά τελικά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο, από τη Δευτέρα είχαν αποσταλεί σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και τους ενημέρωνε για «δήθεν» επιστροφή φόρου.

Οι δράστες που εμφάνιζαν, ως αποστολέα του απατηλού μηνύματος, το ΙΚΑ και επιχειρούσαν να «αλιεύσουν» προσωπικά δεδομένα χρηστών του διαδικτύου, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κ.λπ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχαν καταφέρει να υφαρπάξουν τα στοιχεία κατόχων τριών πιστωτικών καρτών και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές αγορές και παραγγελίες διαφόρων προϊόντων.

Την 6-3-2012 κατά την παράδοση προϊόντος, μετά από παραγγελία σε ηλεκτρονικό κατάστημα ( e - shop ), συνελήφθη στην Αθήνα αρχικά ένας από τους δράστες (26χρονος). Στη συνέχεια στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Αθήνα άλλοι δύο (25χρονος και 21χρονη), ενώ αναζητείται ο τέταρτος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώτου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε σκληροί δίσκοι, καθώς και ατζέντες και σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ' εξακολούθηση και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η Αστυνομία μάλιστα ζητά από τους πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα. Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ