Στο εργοστάσιο γαρίδας όπου οι γυναίκες απαγορεύεται να μιλάνε [εικόνα] - iefimerida.gr

Στο εργοστάσιο γαρίδας όπου οι γυναίκες απαγορεύεται να μιλάνε [εικόνα]

Yto Barrada
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συγκλονιστική εικόνα και η θλιβερή ιστορία της είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για την ιστορία των γυναικών που εργάζονται σε ένα εργοστάσιο γαρίδας.

Η Yto Barrada είναι Μαροκινή καλλιτέχνιδα οπτικοακουστικών μέσων που ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Ταγγέρη, τη Νέα Υόρκη και το Μαρόκο. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, ιστορία και φωτογραφία. Το 1998, σπούδαζε ανθρωπολογία στο Παρίσι. Όταν γύρισε για το καλοκαίρι στην Ταγγέρη, αποφάσισε να επισκεφθεί ένα εργοστάσιο επεξεργασίας γαρίδας και να βγάλει φωτογραφίες, καθώς της είχε ανατεθεί εργασία με θέμα το φαγητό.

Ήταν ένα Ολλανδικό εργοστάσιο σε μαροκινό έδαφος, χαρακτηριστικό παράδειγμα της παγκοσμιοποίησης. Οι γαρίδες ψαρεύονταν από τη Βόρεια Θάλασσα και έρχονταν στην Ταγγέρη για να αποφλοιωθούν.

Είπαν στην Barrada ότι προτιμούσαν γυναίκες σαν εργάτριες γιατί είχαν λιγότερη εκπροσώπηση στην Ένωση και προφανώς λιγότερα δικαιώματα. Τράβηξε ασπρόμαυρες φωτογραφίες και λίγες έγχρωμες. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα από τα αποδυτήρια, στον πάνω όροφο, πίσω από ένα γυάλινο τζάμι.

Διαβάστε για την ιστορία της συγκλονιστικής φωτογραφίας της Yto Barrada στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ YTO BARRADA εργοστάσιο γαρίδα φωτογραφία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ