Kαλογεράκης-Κίτσος: Οι δύο καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στην 4η ακρόαση της Μικρής Αρκτου [βίντεο] - iefimerida.gr

Kαλογεράκης-Κίτσος: Οι δύο καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στην 4η ακρόαση της Μικρής Αρκτου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μιχάλης Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος, πέρα από στενοί φίλοι, είναι οι δύο διακριθέντες καλλιτέχνες της 4ης Ακρόασης Νέων Δημιουργών και Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου.

Ο Απόστολος και ο Μιχάλης, με συνοδοιπόρο τον Παντελή Καλογεράκη, δίδυμο αδερφό του Μιχάλη, παρουσιάζουν την Παρασκευή τα κομμάτια του ομώνυμου δίσκου που κυκλοφόρησε από τη Μικρή Άρκτο

Λίγο πριν τις εμφανίσεις του θυμούνται πώς ξεκίνησαν όλα, μιλώντας στο iefimerida. «Όλα ξεκίνησαν πριν τρία τέσσερα χρόνια, τότε που ακούγαμε μουσικές και κατεξοχήν βουλιαγμένοι στις καταχρήσεις περνούσαμε υπέροχα! Κάναμε πολύ παρέα, ακούγαμε τραγούδια, πηγαίναμε σε live, σχολιάζαμε, διαφωνούσαμε. Από το ένα σπίτι στο άλλο, Εξάρχεια-Παγκράτι και τούμπαλιν».

Kαλογεράκης-Κίτσος: Οι δύο καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στην 4η ακρόαση της Μικρής Αρκτου [βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Στην ουσία αυτός ο δίσκος είναι η φιλία μας, είναι όλα όσα θέλουμε να πούμε σε ένα δίσκο. Τα ποιήματα πάντα να μας ξεκαθαρίζουν το τοπίο, να ορθώνουν στο υλικό αυτό ένα δέντρο, με ρίζες που μας ενώνουν διακριτικά με το άξιο παρελθόν, με κλαδιά που κοιτάνε τον ουρανό, που δείχνουν αυτό που θέλουμε να φτάσουμε.
Ώρες ολόκληρες να γράφουμε, μετά να διορθώνουμε, ύστερα να αλλάζουμε και να ακούμε και να μην μας αρέσει και να τα ακούμε με φίλους και με συγγενείς, να ακούμε γνώμες και προτάσεις».

«Πολύ αγάπη έχει αυτός ο δίσκος, πολύ μεγάλη η στήριξη των μουσικών που είναι τόσοι πολλοί που δεν φτάνει μια παράγραφος για να τους αναφέρουμε, του ηχολήπτη μας του Θάνου Καλέα που είναι μέρος αυτής της δουλειάς, των φίλων μας που ήρθαν ως χορωδοί και τραγούδησαν, της UnderGround Youth Orchestra και του Κώστα Ηλιάδη και φυσικά της Έλλης Πασπαλά στη παρουσία της στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι ‘Ερωτικό’».

Kαλογεράκης-Κίτσος: Οι δύο καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στην 4η ακρόαση της Μικρής Αρκτου [βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Σε λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου θα παρουσιάσουμε στο PassPort Upstairs το δίσκο μας, το Κάτι Παράξενο. Μελοποιημένα ποιήματα του Αχιλλέα Παράσχου, της Αριστέας Παπαλεξάνδρου, του Μιχάλη Γκανά, του Νίκου Σαραντάκου του Μάνου Χατζιδάκι καθώς και αγαπημένα μας τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου που έχουν παίξει ρόλο κομβικής σημασίας στη διαμόρφωση της αισθητικής μας.
Από τον Κώστα Γιαννίδη και τους Simon & Garfunkel & Bjork έως τον Βασίλη Τσιτσάνη και τη Λένα Πλάτωνος. Η μουσική παράσταση αυτή θα είναι μια γιορτή, μια αποκάλυψη, μια συνάντησή μας με το αθώο, το αγνό το.. Κάτι Παράξενο. Σας περιμένουμε. ».

Κάτι Παράξενο LIVE στο PassPort Upstairs /Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 22:30

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Απόστολος Κίτσος ερμηνεύουν ο Απόστολος Κίτσος, ο Μιχάλης Καλογεράκης και ο Παντελής Καλογεράκης παίζουν οι: Βασίλης Παναγιωτόπουλος – πιάνο, ακορντεόν, Γιώργος Δούσσος – κλαρινέτο, σαξόφωνο, Θεανώ Παπαδάκη – βιολί, Απόστολος Παρασκευαΐδης – κοντραμπάσο και Μιχάλης Καλογεράκης – κιθάρα.
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ερμίνα Αποστολάκη. Σχεδιασμός ήχου: Θάνος Καλέας. Σχεδιασμός φώτων: Σεμίνα Παπαλεξανδροποσύλου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης ως τραγουδοποιός, (μαζί με το δίδυμο αδελφό του Παντελή) απέκτησε το ιδιαίτερο στίγμα του μελοποιώντας έλληνες και ξένους ποιητές (η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία του διδύμου με τίτλο Προσωπικό, Μικρή Άρκτος 2016, έχει ήδη τη δική της επιτυχημένη πορεία) κι έτσι τον γνώρισε και το κοινό: σε μια βαθύτατα αντιποιητική εποχή εκείνος να επιμένει … ποιητικά.

Ο Απόστολος Κίτσος, ένας ιδιαίτερα αισθαντικός ερμηνευτής, συστήθηκε καλλιτεχνικά τραγουδώντας δύο ιδιαίτερα τραγούδια του Σπύρου Παρασκευάκου πριν 3 χρόνια (Γλυκός Γενάρης, Βήμα εκτός) και συνέχισε με πολύ προσεκτικά βήματα…

Ο κύκλος τραγουδιών «Κάτι παράξενο», φέρνει τη μυρωδιά μιας ασυνήθιστης συνύπαρξης: ένας πολύ επιδέξια, καλά αρθρωμένος λυρισμός, μια εύθραυστη ευαισθησία, συγκατοικούν αρμονικά με μια σύγχρονη μουσική έκφραση και μια σημερινή ερμηνεία. Τίποτα δεν ξενίζει, τίποτα δεν φαίνεται παράταιρο σ αυτή τη δισκογραφική δουλειά, παρά τη συστέγαση τόσο διαφορετικών ποιητικών κόσμων…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ