Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποδοσφαιρικό παραμύθι του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται. Με ήρωα τον Διονύση Χιώτη, που απέκρουσε στην διαδικασία των πέναλτι τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος, ο κυπριακός σύλλογος πήρε την πρόκριση επί της Λιόν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα στο 9ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από ασίστ του Κώστα Χαραλαμπίδη. Η Λιόν μετά το πρώτο 20λεπτο πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Χιώτη με εξαίρεση την κεφαλιά του Έντερσον στο 39' που πέρασε λίγο άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 56'. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σισοκό παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς. Ο ΑΠΟΕΛ έψαξε το γκολ στις αντεπιθέσεις, αλλά ο Αίλτον δεν είχε το καθαρό μυαλό στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν να πετύχει το 2-0, ενώ ο Χιώτης σταμάτησε τις όποιες αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων.

Το 1-0 τελικά παρέμεινε και στα 120 λεπτά της αναμέτρησης και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, όπου οι παίκτες των πρωταθλητών Κύπρου αποδείχτηκαν ψύχραιμοι και με τις επεμβάσεις του Χιώτη πήραν την ιστορική πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ θα μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση που θα γίνει την επόμενη Παρασκευή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Ολιβέιρα, Χέλντερ Σόουζα (94' Αλεξάνδρου), Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης (77' Μαρσίνιο), Μαντούκα, Νούνο Μοράις, Αΐλτον, Σολάρι (74' Τριτσκόφσκι).

Λιόν (Γκαρντ): Γιορίς, Κρις, Κονέ, Ρεβεγιέρ, Σισοκό, Κάλστρομ, Έντερσον (73΄Γκομίς), Μπάστος, Γκοναλόν, Λισάντρο, Μπριάν (100' Λακαζέτ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ