Αποκάλυψη: Ο Πούτιν είχε διατάξει να καταρριφθεί επιβατικό αεροσκάφος που απειλούσε την Ολυμπιάδα του Σότσι - iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Ο Πούτιν είχε διατάξει να καταρριφθεί επιβατικό αεροσκάφος που απειλούσε την Ολυμπιάδα του Σότσι

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στην τελετή έναρξης της χειμερινής Ολυμπιάδας του Σότσι το 2014 (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατάρριψη ενός επιβατικού αεροσκάφους που φέρεται να μετέφερε βόμβα και είχε ως στόχο τη χειμερινή Ολυμπιάδα του Σότσι το 2014 είχε διατάξει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε μια νέα ταινία.

«Μου είπαν ότι αεροπειρατές είχαν καταλάβει ένα αεροσκάφος που πετούσε από την Ουκρανία προς την Κωνσταντινούπολη και απαιτούσαν να προσγειωθεί στο Σότσι», λέει ο Ρώσος πρόεδρος στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 2 ωρών, με τον τίτλο «Πούτιν».

Οι πιλότοι του Boeing 737-800 της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, που είχε απογειωθεί από το Χαρκόφ με 110 επιβαίνοντες, είχαν πει ότι ένας επιβάτης είχε βόμβα και τους ζήτησε να αλλάξουν ρότα με κατεύθυνση το Σότσι, λέει ο δημοσιογράφος Αντρέι Κοντράσοφ.

Στο ντοκιμαντέρ ο Πούτιν λέει ότι όπως ενημερώθηκε από τους αξιωματούχους ασφαλείας η διαδικασία σε μια τέτοια περίπτωση προέβλεπε την κατάρριψη του αεροπλάνου.

«Εγώ τους είπα: ενεργήστε σύμφωνα με το σχέδιο», λέει ο Πούτιν επισημαίνοντας ότι λίγα λεπτά αργότερα ενημερώθηκε με νέο τηλεφώνημα ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό. Ο ίδιος πήγε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Σότσι λίγο αργότερα με αξιωματούχους της ΔΟΕ.

Η ταινία κυκλοφορεί λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, όπου ο Πούτιν αναμένεται να επικρατήσει εύκολα έναντι των επτά αντιπάλων του, ενώ ο επιφανέστερος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, δεν είναι υποψήφιος.

Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης και υπεύθυνος Τύπου της προεκλογικής καμπάνιας του Πούτιν, ο Αντρέι Κοντράσοφ ρωτά τον Ρώσο πρόεδρο αν υπάρχει περίπτωση υπό συγκεκριμένες περιστάσεις να σκεφτεί το ενδεχόμενο να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία.

«Μα τι λες τώρα; Τέτοιες περιστάσεις δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν», του απαντά ορθά κοφτά.

Ο Πούτιν λέει ακόμη στην ταινία ότι μπορεί να συγχωρέσει μερικά πράγματα, «αλλά όχι όλα».

Δηλαδή τι δεν θα συγχωρούσατε, τον ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Την προδοσία», απαντά εκείνος, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με «σοβαρές καταστάσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προδοσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ