Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα - iefimerida.gr

Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπλα, μπράβοι, παράγοντες, εκβιασμοί, απειλές, καταγγελίες σε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου-παρωδία, το οποίο μάλιστα ενδέχεται πλέον να διακοπεί, με πιθανότητα και ποδοσφαιρικού Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής οι ποδοσφαιριστές των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για έναν αγώνα που ενδεχομένως να έκρινε το πρωτάθλημα. Για σχεδόν 90 λεπτά παίχθηκε μπάλα, μέχρι τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ και αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τότε έγινε το απόλυτο αλαλούμ. Τελικά το παιχνίδι διεκόπη και δεν τελείωσε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 90' του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ οι γηπεδούχοι σκόραραν με αμφισβητούμενο γκολ. Αρχικά ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης το ακύρωσε και τότε επικράτησε το απόλυτο χάος στο γήπεδο. Οι πάγκοι των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο χορτάρι κατέβηκε με συνοδεία μπράβων και ο Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα σοκ προκάλεσαν οι εικόνες που έδειχναν να τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να φέρει επάνω του περίστροφο!

Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 0
Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 1
Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 2
Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 3
Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 4



Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες των ανθρώπων της ΑΕΚ, ο Ιβάν Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή Κομίνη, όπως και παίκτες και ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Αμέσως μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, ο διαιτητής με τους επόπτες του αποχώρησαν.


Τελικά το παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στα αποδυτήρια. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από τον τελευταίο αγώνα στην Τούμπα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που δεν τελείωσε ποτέ και κρίθηκε στα δικαστήρια.

Ο διαιτητής και οι παίκτες της ΑΕΚ μετά την έκρηξη και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, με όπλο στη ζώνη του παντελονιού του, αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο και δεν επέστρεψαν ποτέ.

Η επίμαχη φάση, το γκολ και ο οφσάιντ Μαουρίτσιο

Το γκολ με κεφαλιά του Βαρέλα στο 90' ήταν η αφορμή για να γίνει ο αγωνιστικός χώρος Άγρια Δύση. Η ακύρωση του γκολ εξαιτίας του Μαουρίτσιο που ήταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής Κομίνης έκρινε ότι επηρέαζε τη φάση, προκάλεσε την έκρηξη του Ιβάν Σαββίδη.

Το γκολ του ΠΑΟΚ αρχικά ακυρώθηκε και μετά, στα αποδυτήρια, κατακυρώθηκε.

Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 5

Η αντίδραση της Αστυνομίας

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα άνδρες του τμήματος καταπολέμησης Αθλητικής Βίας βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας προκειμένου να πάρουν καταθέσεις τόσο από τον διαιτητή Κομίνη, όσο και από τον παράγοντα της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη.

Η ΑΕΚ στέλνει τον φάκελο στην UEFA και τη FIFA

Η ΑΕΚ, η οποία θίγεται βαθμολογικά από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, ετοιμάζει φάκελο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα έγιναν στην Τούμπα, για τα όπλα και τους μπράβους του Ιβάν Σαββίδη, όπως και για τις επιθέσεις του σε ανθρώπους της ΑΕΚ (Δημητριάδης), και θα τον στείλει όχι μόνο στην ΕΠΟ αλλά και σε UEFA και FIFA, όπως και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 6

Τι προβλέπει ο κανονισμός

Ο κανονισμός προβλέπει μέχρι και υποβιβασμό για απειλές και εκφοβισμό μέσα στο γήπεδο. Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας».

Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 7



Καταγγελίες και από τον ΠΑΟΚ για απειλές προς τα στελέχη του

Και ενώ ο αγώνας στην Τούμπα είχε διακοπεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση προαναγγέλλοντας κινήσεις για την προστασία της ομάδας, καθώς γίνεται καταγγελία για απειλές προς τα στελέχη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικεφάλου του Βορρά:
«Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».

Υπαινιγμός Βασιλειάδη για διακοπή του πρωταθλήματος

Μετά από αρκετές ώρες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης πήρε θέση για ό,τι έγινε στην Τούμπα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωτάθλημα οδεύει προς διακοπή με απόφαση της κυβέρνησης.

Η δήλωση Βασιλειάδη:

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εικόνες οπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Χάος στην Τούμπα -Ο Σαββίδης, το όπλο, οι αποφάσεις του διαιτητή & ένα πρωτάθλημα στον αέρα   | iefimerida.gr 8

Τι έγραψε ο διαιτητής Κομίνης στο φύλλο αγώνος

Ο διαιτητής της αναμέτρησης του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Γιώργος Κομίνης, σύμφωνα με τη «Νοva» αναφέρει στο φύλλο αγώνα πως αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια, καθώς η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα αναφέρει

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».
«Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

5) Για το σκορ, ο ρέφερι έγραψε πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιβάν Σαββίδης ΠΑΟΚ αεκ πρωτάθλημα όπλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ