Ρέγκλινγκ: Να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των συντάξεων το 2019 - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των συντάξεων το 2019

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περικοπές στις συντάξεις, από 1/1/2019, είναι μέρος της συμφωνίας, με βάση την οποία εκταμιεύθηκαν προηγούμενες δόσεις, σημειώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν.

Ο επικεφαλής του ESM, σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για τον κατώτατο μισθό, με την προϋπόθεση οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μην θέτουν σε κίνδυνο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στο ζήτημα της προληπτικής γραμμής, ο Ρέγκλινγκ σχολίασε ότι είναι καλό να υπάρχει, καθώς από μόνη της είναι κάτι θετικό στα μάτια των αγορών, αλλά συμπλήρωσε ότι μπορεί και να μη χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά το χρέος τόνισε ότι τυχόν μεσοπρόθεσμα μέτρα, αν κριθούν αναγκαία, θα συνοδεύονται από «κάποιου είδους στενότερη επιτήρηση», ενώ αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα της σύγκλισης με το ΔΝΤ και της εξαγοράς των δανείων του προς την Ελλάδα από τον ESM.

Τέλος, κοστολογεί στα 86 δισ. ευρώ και ένα τρίτο μνημόνιο τις απώλειες από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγκλινγκ χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ