Χίλαρι: Ο Τραμπ «δεν βλέπει τον κίνδυνο» στις διαπραγματεύσεις με τον Κιμ - iefimerida.gr

Χίλαρι: Ο Τραμπ «δεν βλέπει τον κίνδυνο» στις διαπραγματεύσεις με τον Κιμ

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «δεν βλέπει τον κίνδυνο» στις συζητήσεις που ετοιμάζεται να αρχίσει με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, υποστήριξε η Χίλαρι Κλίντον.

«Αν θες να συζητήσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τα πυρηνικά του όπλα, χρειάζεσαι έμπειρους διπλωμάτες», που σήμερα δεν διαθέτουν οι ΗΠΑ, δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Απαιτούνται «άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τους φακέλους και ξέρουν πώς να αποκρυπτογραφήσουν τους Βορειοκορεάτες και τη φρασεολογία τους», πρόσθεσε η Κλίντον.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχασε πολλούς διπλωμάτες μετά την έλευση στην εξουσία του Τραμπ και κατά την άποψη της Κλίντον δεν απομένουν αρκετοί ικανοί να διαπραγματευθούν με την Πιονγκγιάνγκ: «δεν μπορείς να έχεις διπλωματία χωρίς διπλωμάτες», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση Τραμπ δεν αναγνωρίζει τον κίνδυνο».

Η Κλίντον παραχώρησε τη συνέντευξη κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ολλανδία για να εκφωνήσει ομιλία για τη διεθνή κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ