Εμπρηστική επίθεση σε τζαμί στη νότια Γερμανία -Αναζητούνται πέντε άτομα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Εμπρηστική επίθεση σε τζαμί στη νότια Γερμανία -Αναζητούνται πέντε άτομα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε άνθρωποι αναζητούνται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας » μετά τον εμπρησμό σε τζαμί στη νότια Γερμανία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο τζαμί του Λάουφεν, βορείως της Στουτγάρδης, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας της Στουτγάρδης και της αστυνομίας του Χαϊλμπρόν.

«Άγνωστοι πέταξαν κοκτέιλ μολότοφ από το παράθυρο» του κτιρίου μέσα στο οποίο κοιμόταν ο ιμάμης, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο ιμάμης, που δεν τραυματίστηκε, μπόρεσε να σβήσει μόνος του την πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.

Οι ερευνητές που διεξάγουν έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», εκτιμούν ότι «τουλάχιστον πέντε άνθρωποι» έλαβαν μέρος στην επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομίας. Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης την πιθανότητα το κίνητρο να ήταν ρατσιστικό ή ισλαμοφοβικό.

Χθες, Σάββατο, η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας καταδίκασε μια «απάνθρωπη εγκληματική πράξη» και μια «τρομοκρατική ενέργεια που δεν απειλεί μόνο άμεσα τους ανθρώπους αλλά ταράζει επίσης τα θεμέλια της κοινότητάς μας».

«Ζητούμε να χυθεί άπλετο φως» στην υπόθεση αυτή, δήλωσε ο πρόεδρός της, Γκοκάι Σοφούογλου, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Πυρκαϊά και σε τέμενος στο Βερολίνο

Εμπρηστική επίθεση σε τζαμί στη νότια Γερμανία -Αναζητούνται πέντε άτομα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Συναγερμός σήμανε στις 02:05 σήμερα το πρωί και στην Πυροσβεστική του Βερολίνου, καθώς τυλίχτηκε στις φλόγες του ισόγειο του τεμένους “Koca Sinan”. 60 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν μετά από περίπου μιάμιση ώρα να σβήσουν τη φωτιά. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στη Bild ότι τρεις νεαροί κουκουλοφόροι έσπασαν την είσοδο του κτιρίου, πέταξαν κάτι μέσα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία ενεργεί έρευνα για εμπρηστική επίθεση.

Το 2017, σημειώθηκαν στη Γερμανία 950 επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων και χώρων που έχουν σχέση με τη μουσουλμανική κοινότητα και 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της περιφέρειας Neue Osnabrucker Zeitung, περίπου 60 μουσουλμανικοί χώροι λατρείας έγιναν στόχος επιθέσεων το 2017 και οι περισσότερες διαπράχθηκαν από ακροδεξιά στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία ΛΑΟΥΦΕΝ τέμενος Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ