Βεστερβέλε: Δεν θέλουμε να κυριαρχήσουμε στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: Δεν θέλουμε να κυριαρχήσουμε στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι Γερμανοί εκτιμούν την Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει. Είμαστε έτομοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα της έντασης των Ελληνογερμανικών σχέσεων αλλά και στις εκατέρωθεν σκληρές δηλώσεις Σόιμπλε-Παπούλια.

«Παρακαλώ τους Έλληνες να μην παίρνουν στα σοβαρά κάθε λέξη που ακούγεται. Δεν θέλουμε να κυριαρχήσουμε στην Ευρώπη. ΠΙστεύουμε στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της».

Σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να βγεί αλώβητη από την κρίση ο κ.Βεστερβέλε είπε:

«Χρειάζεται πειθαρχία στα δημοσιονομικά, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα. Η ανάπτυξη δεν αγοράζεται με δημοσιονομικά χρέη. Χρειάζονται γενικότερα αλλαγές στην Ευρωπαϊκή πολιτική»

Τέλος ο κ.Βεστερβέλε ρωτήθηκε και για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

«ΓΙ αυτό το θέμα υπήρξε πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Αλλά πιστεύω πως έτσι κι αλλιώς είναι λάθος να συγχέουμε θέματα της σύγχρονης κρίσης με θέματα του Β Παγκοσμίου Πολέμου»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ