O πιο καταζητούμενος χάκερ του κόσμου ήταν πράκτορας του FBI - iefimerida.gr

O πιο καταζητούμενος χάκερ του κόσμου ήταν πράκτορας του FBI

O πιο καταζητούμενος χάκερ του κόσμου ήταν πράκτορας του FBI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί εδώ και μήνες μέσω του διαδικτύου να ωθούσε χρήστες να εξεγερθούν και να επιτεθούν σε κυβερνητικές σελίδες των ΗΠΑ, όμως τελικά όπως αποδείχθηκε ο επονομαζόμενος «Σαμπού», κατά κόσμον Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ, ήταν πράκτορας του FBI.

Ο γνωστός στις αρχές Σαμπού, ήταν από τους πλέον καταζητούμενους χάκερ σε όλον τον κόσμο, και η εισαγγελία τον ονόμασε ως ηγέτη της LuizSec, μίας επίφοβης «φράξια» των Anonymous.Οι Lulzsec ήταν αυτοί που εισέβαλαν στα δίκτυα υπολογιστών της εταιρίας Sony, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στην Ατλάντα, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου PBS, καθώς και σε αυτή του Fox.

Παρά την αρχική έκπληξη στις τάξεις των χάκερς, που θεωρούσαν τον Σαμπού ιδιαίτερα ικανό στην απόκρυψη, τα πρώτα στοιχεία της δικαστικής έρευνας δείχνουν ότι ο Σαμπού συνεργαζόταν με το FBI ως πληροφοριοδότης από τις 7 Ιουνίου του 2011. «Όλοι όσοι εμπιστεύθηκαν τον Σαμπού θα νιώθουν πανικό αυτή τη στιγμή. Πολλοί σκληροί δίσκοι σβήνονται τώρα», λέει η Τζένιφερ Εμικ, πρώην μέλος των Anonymous που διαφοροποίησε τη θέση της όταν η οργάνωση άρχισε τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών.

Ο Μονσεγκούρ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου φοίτησε και εργάσθηκε σε διάφορες θέσεις στον τομέα υψηλής τεχνολογίας. Επέδειξε σπάνιο συνδυασμό ταλέντου στο χάκινγκ και πολιτικής ευαισθησίας, ενώ σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist, ο Σαμπού αποκάλυψε ότι πραγματοποίησε την πρώτη του διαδικτυακή επίθεση πριν μία δεκαετία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια στο νησί Βιέκες του Πουέρτο Ρίκο.

Τον Ιούνιο, ο Μονσεγκούρ συνελήφθη για απάτη μέσω πιστωτικής κάρτας, ύστερα από καταγγελία του Facebook. Μετά τη σύλληψή του συμφώνησε να συνεργασθεί με τις Αρχές, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση της εισαγγελίας ότι η ποινή του θα μειωθεί ανάλογα.

Το FBI ανακοίνωσε τη σύλληψη άλλων πέντε ανδρών, ένας στο Σικάγο, δύο στη Βρετανία και δύο στην Ιρλανδία. «Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι το FBI έχει γίνει πολύ αποτελεσματικό στον εντοπισμό των χάκερς. Μπορούν επίσης να κάνουν τον έναν χάκερ να στραφεί κατά των άλλων, σπέρνοντας την αμφιβολία στις τάξεις τους», λέει ο πρώην επικεφαλής αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέρι Ντίξον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ