Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι πολύτεκνοι που χάνουν το επίδομα - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι πολύτεκνοι που χάνουν το επίδομα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ανώτατη συνομοσπονδία πολυτέκνων Ελλάδος και 4 πολύτεκνοι, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικά τα κριτήρια που τέθηκαν για την χορήγηση του επιδόματος πολυτέκνων.

Γι' αυτό το λόγο ζητούν να ακυρωθούν τα όρια που θεσπιστήκαν, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Εργασίας έχει παραδεχθεί ότι με βάση αυτά 12.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χάνουν το επίδομα που έπαιρναν.

Στην αίτησή ακύρωσης, ο δικηγόρος των πολυτέκνων Αντώνης Αργυρός, επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, ότι σύμφωνα με το νόμο 4512/2018 και την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, δεν θα λάβουν το επίμαχο επίδομα, καθώς καλύπτουν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.

Το εισοδηματικό κριτήριο προκύπτει από μια σειρά συντελεστών στους οποίους περιλαμβάνεται το ετήσιο εισόδημα, ο αριθμός των παιδιών, οι οποίοι διαιρούνται κατά περίπτωση με κλίμακες ισοδυναμίας, που προβλέπει η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Στην φαρέτρα των επιχειρημάτων τους, οι προσφεύγοντες επισημαίνουν ότι με τα μέτρα που θεσπίζονται, παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που προστατεύουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και μάλιστα παραθέτουν στατιστικά, σύμφωνα με τα οποία την εξαετία 2011-2017 είχαμε 666.479 γεννήσεις και 816.215 θανάτους, δηλαδή υπεροχή των θανάτων κατά 149.736.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πολύτεκνοι ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ