Street Food: Τα 3 μαγαζιά στο κέντρο που σχηματίζουν ουρές οι Αθηναίοι -Πρωτότυπο φαγητό με λιγότερο από 5 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Street Food: Τα 3 μαγαζιά στο κέντρο που σχηματίζουν ουρές οι Αθηναίοι -Πρωτότυπο φαγητό με λιγότερο από 5 ευρώ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οδός Αίολου, ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας.

Ενα από τα hot spots των νέων τάσεων στην γεύση. Τα τελευταία χρόνια, τα παραδοσιακά μαγαζάκια και οι «σουβλακερί», έχουν αντικατασταθεί από μικροσκοπικά μαγαζιά με street food με εξωτικές γεύσεις, που πλέον ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Τα φαλάφελ κάνουν θραύση

Ενα ιδιαίτερο, παραδοσιακό προϊόν με βάση το ρεβύθι και καταγωγή από την Μέση Ανατολή, που κατέκτησε τους νέους. Ο Αρης Λαμπρόπουλος είναι o ιδιοκτήτης του Falafellas, ενός γνωστού μαγαζιού με φαλάφελ, στο κέντρο της Αθήνας.

«Εμπνευστήκαμε την ιδέα με τον συνέταιρο μου από τα ταξίδια μας. Λόγω της κρίσης, αφήσαμε τις προηγούμενες δουλειές μας και αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε αυτήν την νέα ιδέα, που ο κόσμος αγκάλιασε» μας εξηγεί.

Οι πελάτες του, είναι όλων των ηλικιών και στέκονται στην ουρά για ώρα προκειμένου να γευτούν το αγαπημένο τους φαλάφελ. Οταν φθάσαμε για το ρεπορτάζ πάνω απο 20 άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά για το αγαπημένο τους φαγητό.

Μάλιστα το προϊόν κάνει θραύση αυτές τις ημέρες καθώς αρκετοί το προτιμούν επειδή είναι νηστίσιμο.

  • Falafellas
  • Αιόλου 51, Αθήνα
  • @Falafellas
  • Τηλ 21 0323 9809

Εκπληκτικό κινέζικο, παίρνεις ρέστα από το πεντάευρω

Στον ίδιο δρόμο στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να βρει κανείς κινέζικα νούντλς και άλλα εξωτικά εδέσματα, μαγειρεμένα στο wok. Ενα γευστικό ταξίδι στην μακρινή Κίνα με επιρροές απο την ευρύτερη Νοτιοανατολική Ασία. Οι πελάτες είναι Έλληνες αλλά και ξένοι, μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε σκαμπό μέσα στο κατάστημα, ενώ πολλοί προτιμούν να πάρουν το φαγητό τους στο χέρι. Η τιμή είναι ακόμα ένα μεγάλο δέλεαρ για τους καταναλωτές, αφού με λίγα ευρώ έχεις ένα πλήρες γεύμα.

Street Wok

Αιόλου 21

@StreetWok

Τηλ: 21 0681 1818

Κουλούρι γεμιστό

Και οι επιλογές δεν σταματούν εκεί: Σουσαμένιο κουλούρι , με ελληνικές γεύσεις και λιβανέζικο αέρα. Ένας συνδυασμός νόστιμος και απολαυστικός! Η Ντανιέλα Μάλλη, η υπεύθυνη του καταστήματος μας εξηγεί ότι ο Λιβανέζος ιδιοκτήτης του καταστήματος εμπνεύστηκε τους μεζέδες του από το κουλούρι Θεσσαλονίκης και δημιούργησε την συγκεκριμένη ξεχωριστή γεύση, που από τον Μάρτιο του 2016, μαγεύει Έλληνες και ξένους τουρίστες. Οι επιλογές πολλές, ξεχωρίζουν όμως το κουλούρι που είναι γεμιστό με χωριάτικη σαλάτα , αλλά και το κουλούρι που έχει γέμιση σαλάτας ceazar.

Οι πελάτες το προτιμούν, αφού είναι μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή μας εξηγεί ο Παναγιώτης που μόλις ολοκλήρωσε το γεύμα του με γεμιστό κουλούρι. Είναι η υγιεινή εναλλακτική που βρήκε για να μην τρώει συνέχεια σουβλάκια όπως μας λέει !

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ