Χρηστίδης: Το βασικό για εμάς είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis - iefimerida.gr

Χρηστίδης: Το βασικό για εμάς είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το βασικό για εμάς είναι να χυθεί άπλετο φως», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» για την υπόθεση Novartis και τη φαρμακευτική δαπάνη.

«Όταν αρνείσαι συνεχώς να γίνει αυτό με τις κατάλληλες διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος, αυτό είναι κάτι που αντί να δίνει λύσεις και απαντήσεις στον κόσμο, ο οποίος ρωτά, συνήθως συσκοτίζει την υπόθεση», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

«Δεν βλέπουμε», πρόσθεσε, «και καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης να λύσει το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης κι ενδεχομένως αντίστοιχων ζητημάτων στο σήμερα. Υπήρχε στο χθες, το ξέρουμε, εμείς το έχουμε πει, έχουμε φέρει ως παράδειγμα τι γινόταν την περίοδο 2004-2009, αλλά ειλικρινά εμείς κάναμε και μία επώνυμη καταγγελία με τον γραμματέα της ΚΟ, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, την κ. Χριστοφιλοπούλου και τον κ. Λοβέδο, που πήγαν στον εισαγγελέα και δήλωσαν επώνυμα κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να διερευνηθεί και το τι περιλαμβάνεται στις συγκεκριμένες καταγγελίες που έκαναν οι τρεις βουλευτές;».

Η κυβέρνηση στέκει αμήχανη στο θέμα των 2 στρατιωτικών

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως «ο ελληνικός λαός και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα οφείλουν να δείξουν ομοψυχία σε αυτό το ζήτημα και οφείλει πολύ γρήγορα η Τουρκία να δώσει πίσω τους δύο νέους αξιωματικούς, ακριβώς όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια σε αντίστοιχα ζητήματα, όταν υπήρχαν κατά λάθος τέτοιου είδους διαδικασίες».

«Δεν νοείται να ακολουθεί η Τουρκία αυτή τη στρατηγική» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση στέκει αμήχανη, χωρίς να πράττει, αλλά μόνο να λέει, είναι κάτι που το παρατηρούν όλοι».

«Χρειάζεται», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης, «μία εθνική στρατηγική. Εμείς σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά λέμε ότι στρατηγική υπάρχει και πρέπει να εφαρμοστεί».


Χρειάζεται στρατηγική στο Σκοπιανό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στα Σκόπια έχει ξεφύγει η κατάσταση» κι επισημαίνοντας πως «χρειάζεται στρατηγική στο Σκοπιανό».

«Ο κ. Ζάεφ κυκλοφορεί ανά την Ευρώπη λέγοντας ότι είναι ο 'Μακεδόνας' πρωθυπουργός, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις κι έχει φτάσει στο σημείο να λέει ότι πρέπει εμείς να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας και αντί να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως έχει πει η Φώφη Γεννηματά, γύρω από ένα τραπέζι και να διαμορφώσουν μια εθνική γραμμή δεν ξέρουμε σε ποια βάση συζητάμε ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα της χώρας μας», είπε ο κ. Χρηστίδης.

Για την προοπτική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, τόνισε ότι «η έξοδος από τα μνημόνια είναι έξοδος από τα μνημόνια για τους δανειστές. Δεν είναι έξοδος από τα μνημόνια για τη χώρα», εκτιμώντας πως το σημαντικό είναι «να δούμε ποια είναι η εθνική στρατηγική που έχουμε εμείς- και μέχρι τώρα από την κυβέρνηση δεν έχουμε δει στρατηγική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ