Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο Κροάτης Σάπινα για στοιχηματική απάτη - iefimerida.gr

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο Κροάτης Σάπινα για στοιχηματική απάτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο Κροάτης Άντε Σάπινα, καταδικάστηκε για τρια κακουργηματα, μετα απο 14 χρόνια εκκρεμοδικίας.

Στο επίκεντρο της δράσης του ήταν ο αγώνας του Κυπέλλου UEFA Πανιωνίου - Δυναμό Τυφλίδας (5 - 2), ο οποίος διεξήχθη την 1η Δεκεμβρίου 2004 στο γήπεδο της Νεας Σμύρνης. Ο Άντε Σάπινα, που έχει καταδικαστεί και στη Γερμανία ως εγκεφαλος διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμου, καταδικάστηκε και εκεί το Νοέμβριο του 2005, σε φυλάκιση 2 ετων και 11 μηνών.

Το Νοέμβριο του 2009 συνελήφθη απο την Αστυνομία του Μπόχουμ, στη Γερμανία, για στήσιμο αγωνων, ενω στις 15 Απριλίου του 2011 καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια κάθειρξη, μετα απο ομολογία του για την εμπλοκή του 20 Αγώνων στην Ευρώπη.

Η έφεση του τοτε, εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2014 και καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 5ετη φυλάκιση. Σημερα , μετα απο πολλές αναβολές, καταδικάστηκε ερήμην, αφού δεν εμφανίστηκε.

Μοναδικά πρόσωπα της δίκης οι δημοσιογράφοι, που αποκάλυψαν τη δράση του στην Ελλάδα, Κυριάκος Θωμαίδης και Σωτήρης Γιαννατος. Ο Άντε Σάπινα έμεινε αξέχαστος για αυτό που είπε στον διεφθαρμένο Γερμανό διαιτητή Ρόμπερτ Χοιτσερ: "Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος όσων στήνουν αγώνες".

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο στενός συνεργάτης του Άντε Σάπινα, ο φυγόδικος Ντάνιελ Ματάνοβιτς, το Δεκέμβριο του 2004, δυο μέρες μετα απο τη ληξη του αγώνα Πανιωνίου - Δυναμό Τυφλίδας, στις 3 Δεκεμβρίου 2004, ταξιδεψε στη Θεσσαλονικη και εισέπραξε απο το κερδισμένο παράνομο στοίχημα πανω απο 2 εκατομύρια ευρώ σε μια βαλιτσα.

Πηγή: dikografies.blogspot

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σαπινα στοίχημα απάτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ