Σε ξενώνα φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας Αχτσιόγλου-Φωτίου [εικόνα] - iefimerida.gr

Σε ξενώνα φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας Αχτσιόγλου-Φωτίου [εικόνα]

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ξενώνα Φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους, βρέθηκαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Έ.Αχτσιόγλου και η Θ.Φωτίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται στον ξενώνα, καθώς και με το εξειδικευμένο προσωπικό, και να ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας για την «ουσιαστική εμβάθυνση της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ του ΟΑΕΔ έδωσε για πρώτη φορά το δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο του οργανισμού σε μετανάστες, πρόσφυγες και γυναίκες - θύματα βίας που δεν διαμένουν σε δική τους κατοικία. «Έτσι, αποκτούν στο εξής πρόσβαση στα επιδόματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού».

Σε ξενώνα φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας Αχτσιόγλου-Φωτίου [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας θα λάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση προώθησης της ισότητας των φύλων στην αγορά εργασίας.

«Ήδη, ο ΟΑΕΔ ενεργοποίησε την απόκρυψη του φύλου των ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του, ώστε οι εργοδότες να επιλέγουν υποψήφιους/ες εργαζόμενους/ες με μοναδικό κριτήριο τα προσόντα τους».

Τέλος, οι φιλοξενούμενες γυναίκες στον ξενώνα ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Στέγη και εργασία για τους αστέγους», το οποίο και αφορά, μεταξύ άλλων, τις γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας και περιλαμβάνει την κάλυψη δαπανών στέγασης και τη διευκόλυνση της εργασιακής επανένταξης.

Πηγή Φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ