Σε έκδοση δωδεκάμηνων εντόκων γραμματίων μετά από 8 χρόνια προχωρά ο ΟΔΔΗΧ - iefimerida.gr

Σε έκδοση δωδεκάμηνων εντόκων γραμματίων μετά από 8 χρόνια προχωρά ο ΟΔΔΗΧ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκδοση εντόκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας, στην πρώτη τέτοια έκδοση μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια σχεδιάζει η Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται ουσιαστικά για σταδιακή αντικατάσταση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου με δωδεκάμηνα σε μία κίνηση, η οποία έχει ως στόχο να βελτιώσει την καμπύλη των κρατικών τίτλων. σε μία περίοδο που οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται πτωτικά.

«Εξετάζουμε την έκδοση εντόκων γραμματίων 12 μηνης διάρκειας τις επόμενες ημέρες. Θα θέλαμε να συμπληρώσουμε την καμπύλη απόδοση με έναν τίτλο διάρκειας ενός έτους» δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η τελευταία έκδοση εντόκων γραμματίων του δημοσίου ετήσιας διάρκειας ήταν τον Απρίλιο του 2010, λίγες ημέρες πριν από την είσοδο στο μνημόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έντοκα γραμμάτια ΟΔΔΗΧ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ