Ενας στους τρεις δανειολήπτες ρύθμισε τα χρέη του στο παρά πέντε του πλειστηριασμού - iefimerida.gr

Ενας στους τρεις δανειολήπτες ρύθμισε τα χρέη του στο παρά πέντε του πλειστηριασμού

Πριν τον πλειστηριασμό 96 οφειλέτες ρύθμισαν τα χρέη τους/ Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν ένας στους τρεις πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί για χθες Τετάρτη 7 Μαρτίου ρυθμίστηκαν κατόπιν συνεννόησης των οφειλετών με τους επίσπευδοντες.

Από τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι συμβολαιόγραφοι προκύπτει ότι αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο πλειστηριασμός μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης και ότι δεν αντιμετωπίζει το σύνολο των δανειοληπτών πραγματική αδυναμία αποπληρωμής των χρεών του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, ως διαχειριστή της νόμιμης διαδικασίας των πλειστηριασμών χθες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 332 πλειστηριασμοί.

Από αυτούς, οι 96 ανεστάλησαν μετά συμφωνία των οφειλετών και του επισπεύδοντα. Αλλοι 95 κρίθηκαν γόνιμοι, 133 κηρύχθηκαν άγονοι και θα επαναληφθούν εν ευθέτω χρόνω και τέλος οκτώ ματαιώθηκαν.

Η ίδια σχεδόν εικόνα παρουσιάστηκε και την πρώτη ημέρα της καθολικής εφαρμογής των πλειστηριασμών πανελλαδικά, την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, όπου από τους 261 που είχαν προγραμματιστεί, οι 50 ανεστάλησαν μετά από συνεννόηση οφειλέτη και επισπεύδοντος.

Σημειώνεται ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί 3.057 πλειστηριασμοί ακινήτων εκ των οποίων οι 361 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ