Πέντε διάσημοι πίνακες γυναικών και η άλλοτε όμορφη-άλλοτε ζοφερή ιστορία τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέντε διάσημοι πίνακες γυναικών και η άλλοτε όμορφη-άλλοτε ζοφερή ιστορία τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γυναικεία φιγούρα είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο συχνά απεικονιζόμενα μοτίβα στις εικαστικές τέχνες.

Οι διάσημες ζωγραφιές των γυναικών είχαν βαθιά επιρροή στον κόσμο της τέχνης και της λαϊκής κουλτούρας. Έχαιραν μιας αξιοθαύμαστης φήμης και ενός ακροατηρίου που πήγαινε πολύ πιο μακριά από τις ελίτ των μουσείων.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1480 ο Σάντρο Μποτιτσέλι έφερε την επανάσταση στον κόσμο της τέχνης ζωγραφίζοντας το πρώτο μη θρησκευτικό γυμνό από την αρχαιότητα. Το περίφημο έργο του Η Γέννηση της Αφροδίτης αντιπροσωπεύει την επιστροφή στα ιδανικά της αρχαιότητας καθώς ο καλλιτέχνης δανείστηκε τόσο την αφήγηση όσο και τα στοιχεία της σύνθεσης από την αρχαία Ελλάδα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Βιεννέζος Γκούσταβ Κλιμτ πήγε τη γυναικεία μορφή σε νέο επίπεδο δημιουργώντας μερικά από τα πιο διάσημα έργα. Περικλείοντας τα υποκείμενά του με το χρυσό, ο διάσημος ζωγράφος εισήγαγε την αιγυπτιακή τέχνη στην Ευρώπη και ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του κινήματος Art Nouveau.
Παρακάτω θα δείτε τις πέντε γυναίκες που επηρέασαν τους μεγάλους ζωγράφους και τους πέντε πιο χαρακτηριστικούς πίνακες με τις φιγούρες τους.

H Άρτεμις του Γύζη

Ηταν η κόρη του ευεργέτη του, μια γυναίκα που αγάπησε πολύ. Ο Νικόλας Γύζης γνώρισε τον πλούσιο φιλότεχνο Νικόλαο Νάζο μετά το τέλος των σπουδών του. Του τον σύστησε ο Νικηφόρος Λύτρας, όλοι με καταγωγή από την Τήνο. Με τη μεσολάβηση του Νάζου ο Γύζης έλαβε υποτροφία από το Ευαγές Ίδρυμα του Ναού της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου.

Η Αρτεμις Νάζου ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του....

Δείτς τους πίνακες και διαβάστε την ιστορία τους στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκες πίνακες Μοντιλιάνι Γύζης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ