Η γυναίκα αλλιώς: 20+1 σκίτσα μιας Ελληνίδας καλλιτέχνιδος για την Ημέρα της Γυναίκας - iefimerida.gr

Η γυναίκα αλλιώς: 20+1 σκίτσα μιας Ελληνίδας καλλιτέχνιδος για την Ημέρα της Γυναίκας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας εδραιώθηκε το 1907, μετά από μια μεγάλη διαδήλωση γυναικών που δούλευαν στα εργοστάσια υφασμάτων στη Νέα Υόρκη.

Ήταν η εποχή που είχε ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των γυναικών στον τομέα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και το δικαίωμα ψήφου. Περίπου 15.000 γυναίκες που ασχολούνταν με την κλωστοϋφαντουργία διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη.

Οι διαδηλώτριες απαιτούσαν λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και δικαίωμα ψήφου. Ωστόσο, στο βιβλίο της για τα Σοσιαλιστικά Πρώτα της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, η Τέμα Κάπλαν (1985) υποστηρίζει ότι αυτές οι διαδηλώσεις μπορεί να μην έχουν πραγματοποιηθεί και ότι ο μύθος τους δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Έναν αιώνα και κάποια χρόνια αργότερα, η Ημέρα αυτή φαίνεται ότι έχει χάσει το πολιτικό της μήνυμα. Η εμπορευματοποίησή της δίνει άλλη διάσταση και οι γυναίκες που αγωνίστηκαν μένουν στο περιθώριο.

Στο Bovary.gr επιλέξαμε να τιμήσουμε τους αγώνες των γυναικών, με έναν διαφορετικό τρόπο. Ζητήσαμε από την καλλιτέχνιδα Iρίνα Χατζηνικολάου, να σχεδιάσει 15 γυναίκες αλλιώς, αλλά και όπως ακριβώς είναι....

Δείτε τα σκίτσα της καλλιτέχνιδος για την Ημέρα της Γυναίκας στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ιρινα χατζηνικολαου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ