Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη - iefimerida.gr

Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

«Θα ήθελα ξεκινώντας να πάρουμε μια απόσταση από αυτά τα οποία συζητάμε σήμερα και να δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα», ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσε την ομιλία του, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για προκαταρκτική επιτροπή για τη Novartis στις 22 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και σήμερα. Να μην περιοριστεί δηλαδή στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση αλλά να αναφερθεί στα μείζονα ζητήματα της χώρας.

Στην παρούσα συγκυρία η «μεγάλη εικόνα» είναι σαφώς τα εθνικά θέματα. Είναι εξαιρετικά πιθανό λοιπόν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να κάνει ξεχωριστή αναφορά στην υπόθεση με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση. Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Η εκτίμηση του είναι πως «Η Τουρκία εκφράζει επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, ενότητα και στιβαρότητα» και σε αυτό το πλαίσιο θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και η τοποθέτηση που θα κάνει από το βήμα της Βουλής. Ειδική αναφορά αναμένεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το όνομα της ΠΓΔΜ. Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν ότι οι φόβοι τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης έχουν, δυστυχώς, επιβεβαιωθεί, όπως επίσης και η θέση που είχε εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως για να ξεκινήσει η Ελλάδα οποιαδήποτε συζήτηση για λύση του ονοματολογικού έπρεπε πρώτα να αλλάξει η γειτονική χώρα το Σύνταγμα της.

Όσον αφορά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, που θα συζητηθεί σήμερα, για συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξάνθου και του αναπληρωτή του κ. Παύλου Πολάκη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την μη έκδοση δελτίου τιμών στα φάρμακα το 2015 και φέρει την ευθύνη ο τότε υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και την τιμολόγηση φαρμάκων που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2016 με Υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Ξανθό και αναπληρωτή τον Παύλο Πολάκη.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση θα τονίσουν ότι, ειδικά για η υπόθεση του κ. Κουρουμπλή, θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στην προανακριτική που έχει ήδη συσταθεί για τη Novartis, καθώς το όνομα του αναφερόταν στην δικογραφία που είχε φτάσει από τότε στη Βουλή, αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να καλύψει τον υπουργό της, επιχειρώντας μάλιστα να αποσιωπήσει το όνομα του από την συζήτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θυμίσει από το βήμα της Βουλής πως η ΝΔ έχει ψηφίσει όλες τις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές που έχει φέρει η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο. «Η δική μας θέση είναι όλα στο φως, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και να κρύψουμε, το ερώτημα είναι αν έχετε εσείς κάτι να φοβηθείτε», είναι το ερώτημα που αναμένεται να θέσει στον Πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ