Θαύμα στα ερείπια της Ανατολικής Γούτα στη Συρία: Ανασύρθηκε ζωντανό ένα μωρό [βίντεο] - iefimerida.gr

Θαύμα στα ερείπια της Ανατολικής Γούτα στη Συρία: Ανασύρθηκε ζωντανό ένα μωρό [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συγκλονιστική στιγμή που ένα βρέφος ανασύρεται ζωντανό από τα ερείπια που το είχαν καταπλακώσει στην Ανατολική Γούτα της Συρίας καταγράφει ένα βίντεο, που κάνει το γύρο του κόσμου.

Μετά από έναν ακόμη βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του Άσαντ στον ανταρτοκρατούμενο θύλακο κοντά στη Δαμασκό διασώστες και εθελοντές έσπευσαν στο σημείο κι άρχισαν να σκάβουν πυρετωδώς με τα χέρια στα μπάζα σε μια απεγνωσμένη μάχη με το χρόνο. Οι φρενήρεις προσπάθειές τους ανταμείφθηκαν, όταν κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό το κοριτσάκι και να το μεταφέρουν για τις πρώτες βοήθειες.

Την απίστευτη σκηνή ανήρτησε στο Twitter ο ακτιβιστής Ισμαήλ Αλαμπντουλάχ, επιβεβαιώνοντας ότι το μωρό επέζησε.

Προσοχή! Οι εικόνες στο βίντεο είναι σκληρές

Μάρτυρας της έκτασης της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ανατολική Γούτα έγινε κλιμάκιο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού. «Η κατάσταση που αντικρίσαμε ήταν εφιαλτική. Ο κόσμος μας έλεγε τρομερές ιστορίες. Κανένα παιδί δεν θα ‘πρεπε να βιώνει τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο Πάβελ Κρίσιεκ.

Θαύμα στα ερείπια της Ανατολικής Γούτα στη Συρία: Ανασύρθηκε ζωντανό ένα μωρό [βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Θαύμα στα ερείπια της Ανατολικής Γούτα στη Συρία: Ανασύρθηκε ζωντανό ένα μωρό [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Το καθεστώς Άσαντ συνέχισε και χθες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι 19 άμαχοι την ώρα που οι χερσαίες δυνάμεις προελαύνουν με ταχείς ρυθμούς στις αγροτικές περιοχές του πολιορκούμενου θυλάκου κι έχουν ανακαταλάβει περίπου το 45% φθάνοντας σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη Ντούμα.

Θαύμα στα ερείπια της Ανατολικής Γούτα στη Συρία: Ανασύρθηκε ζωντανό ένα μωρό [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου στο προπύργιο των ανταρτών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 800 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 175 παιδιά. Τουλάχιστον 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο την Δευτέρα από το σφυροκόπημα των κυβερνητικών δυνάμεων.

Θαύμα στα ερείπια της Ανατολικής Γούτα στη Συρία: Ανασύρθηκε ζωντανό ένα μωρό [βίντεο]  | iefimerida.gr 3

(Φωτογραφίες: ΑΡ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Ανατολική Γούτα διάσωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ