Αφράτη πορτοκαλόπιτα

Αφράτη πορτοκαλόπιτα

Το πορτοκάλια είναι εποχής, πολύ γλυκά και μυρωδάτα. Αξιοποιήστε τα σε ένα ζουμερό κέηκ.

Υλικά

  • 240 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο +λίγο βούτυρο για το πυρέξ
  • 240 γραμμάρια ζάχαρη +2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 240 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 πορτοκάλια ζουμερά

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πάρτε το ξύσμα από τα 4 πορτοκάλια
  • Σε μπολ ρίξτε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, δουλέψτε καλά, να ασπρίσει
  • Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα
  • Προσθέστε τον χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Βουτυρώστε ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα
  • Ψήστε 40 λεπτά (50 λεπτά, αν το μαχαίρι δεν βγαίνει στεγνό)
  • Στο μεταξύ ετοιμάστε ένα σιρόπι: Χυμό από 2 πορτοκάλια, με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, σε κατσαρολάκι
  • Βράστε το για 6 λεπτά
  • Αν θέλετε το γλυκό εκτός πυρέξ, αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε το, πριν το περιχύσετε με σιρόπι
  • Αλλιώς, μέσα στο πυρέξ, περιχύστε λίγο λίγο το γλυκό με σιρόπι, να γίνει ζουμερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.