Μαροκινός κρατούμενος στην Πολωνία συνδέεται με τις επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι - iefimerida.gr

Μαροκινός κρατούμενος στην Πολωνία συνδέεται με τις επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι

O Μαροκινός είχε συλληφθεί σε επιχείρηση της Πολωνικής αντιτρομοκρατικής το Σεπτέμβριο του 2016 (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 είχε ένας Μαροκινός, που συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Πολωνία.

Όπως ανακοίνωσαν Πολωνοί εισαγγελείς ο Μουράντ Τ. όχι μόνον είχε σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση το 2015 και το 2016, αλλά ήταν και πληροφοριοδότης του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, εγκέφαλου των επιθέσεων με τους 130 νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και της επίθεσης σε τρένο με κατεύθυνση το Παρίσι τον Αύγουστο του 2015, η οποία αποτράπηκε.

«Φωτογραφικά αρχεία με οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, όπως αυτοσχέδια βόμβα που μπορεί να πυροδοτηθεί μέσω κινητού, καθώς και φωτογραφίες αντικειμένων πάνω στα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα εκρηκτικά, ανακαλύφθηκαν στο τηλέφωνο του Μουράντ Τ.», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Μαροκινός κρατούμενος στην Πολωνία συνδέεται με τις επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι  | iefimerida.gr 0

Συνεργάτης του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ (φωτό) ήταν ο Μαροκινός Μουράντ Τ.

«Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο ύποπτος, ο Μουράντ Τ., ήταν συνεργάτης του στρατολογητή του ISIS Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η εισαγγελία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το επίθετο του υπόπτου, αποκάλυψε, όμως, ότι αυτός συνελήφθη στη νοτιοδυτική πόλη Ρίμπνικ στις 5 Σεπτεμβρίου του 2016 και «βρίσκεται σε κράτηση εν αναμονή της δίκης του στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων».

Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Μαροκινός είχε παραστεί σε συνάντηση στην Αδριανούπολη μαζί με τον Αμπαούντ και τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 από την βελγική αστυνομία στην πόλη Βερβιέ.

Ο ύποπτος δήλωσε τότε ότι ήταν Σύρος πρόσφυγας και είχε χρησιμοποιήσει πλαστό πιστοποιητικό γέννησης για να εκδώσει ταυτότητα στην Αυστρία. Στην Πολωνία μετέβη μέσω της Τσεχίας.

Η εισαγγελία του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε ένοπλη εγκληματική οργάνωση-το Ισλαμικό Κράτος-και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μέχρι οκτώ χρόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, η δίκη του θα διεξαχθεί στην Πολωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ