Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά - iefimerida.gr

Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά

Λοβέρδος: Οι φαρμακευτικές εταιρείες εξάγουν φάρμακα σε χαμηλή τιμή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φαινόμενο της έλλειψης φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας αλλά και σκευασμάτων που προορίζονται για σοβαρότατες παθήσεις όπως καρκίνο και ο διαβήτη, κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Aνδρέας Λοβέρδος.

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες προτιμούν να κάνουν εξαγωγή φαρμάκων με χαμηλή τιμή παρά να τα διαθέτουν στην αγορά» είπε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για παράνομη πρακτική η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των υπηρεσιών του υπουργείου και ιδίως του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε στοιχεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τα 243 από τα 500 πιο εμπορικά φάρμακα δεν είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για φάρμακα για τον καρκίνο, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, ακόμη και αντιγριπικά εμβόλια, με αποτέλεσμα οι γιατροί να υποχρεώνονται να χορηγούν πιο ακριβά σκευάσματα, επιβαρύνοντας τα Ταμεία.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι φαρμακευτικές εταιρίες, αποδίδουν το γεγονός της περιορισμένης διάθεσης προϊόντων από τις μητρικές εταιρίες στις θυγατρικές στην Ελλάδα στην κρίση που βιώνει η χώρα και την επισφάλεια που συνεπάγεται για τις πολυεθνικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ