Στην Αθήνα ο «διπλωμάτης της ρωσικής γαστρονομίας» -Με τα μυστικά της κουζίνας του Κρεμλίνου - iefimerida.gr

Στην Αθήνα ο «διπλωμάτης της ρωσικής γαστρονομίας» -Με τα μυστικά της κουζίνας του Κρεμλίνου

φωτογραφίες: pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ρωσική κουζίνα δεν περιορίζεται μόνο στη βότκα, τη ρωσική σαλάτα, τη σαλάτα ολιβιέ όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι, ούτε μόνο στην πασίγνωστη ρωσική σούπα μπορς και τα γνωστά σε όλους πιροσκί.

Αλλά είναι εξαιρετικά πλούσια. Όπως άλλωστε είναι και η ελληνική κουζίνα, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο σουβλάκι, το τζατζίκι και την ελληνική σαλάτα.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του «Διεθνούς Οινογαστρονομικού Κέντρου της Ρωσίας» (www.icwag.ru) Λεονίντ Γκελίμπτερμαν στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, παρουσία της εκπροσώπου της υπουργού Τουρισμού Δέσποινας Ταμανίδη και της προϊσταμένης του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής πολιτικής Ιωάννας Αγγελίδου του υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, με αφορμή την προετοιμασία της εβδομάδας ρωσικής γαστρονομίας η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους για τον Τουρισμό μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Στην Αθήνα ο «διπλωμάτης της ρωσικής γαστρονομίας» -Με τα μυστικά της κουζίνας του Κρεμλίνου | iefimerida.gr 0

Η εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας θα ξεκινήσει στις 21 Μαΐου και θα συνεχιστεί έως τις 26 Μαΐου, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Σκοπός της εβδομάδας αυτής είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες την πολυμορφία της ρωσικής κουζίνας, τα «μυστικά της κουζίνας του Κρεμλίνου» αλλά και τις γαστρονομικές προτιμήσεις των ηγετών του κόσμου, όπως δήλωσε ο Λεονίντ Γκελίμπτερμαν, ο οποίος έδειξε να είναι υπέρμαχος της «γαστρονομικής διπλωματίας», η οποία κατά την άποψη του συμβάλλει στην προσέγγιση των λαών αλλά και καλύτερη συζήτηση την οποία προσφέρει πάντα ένα καλό και ποιοτικό γεύμα.

Ο «διπλωμάτης της ρωσικής γαστρονομίας»

«Με την εθνική κουζίνα μπορεί να συνομιλείς πιο εύκολα με όλους τους λαούς του κόσμου. Τα πιο δύσκολα προβλήματα επιλύονται στο τραπέζι των συνομιλιών, και αν το τραπέζι αυτό είναι ποιοτικό, τότε λύνονται πιο εύκολα», δήλωσε ο κ. Γκελίμπτερμαν, θεωρώντας ότι όλη «πορεία της ιστορίας έχει σχέση με το κατά πόσο οι άνθρωποι που καθόντουσαν γύρω από ένα τραπέζι μπορούσαν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον».

Στην Αθήνα ο «διπλωμάτης της ρωσικής γαστρονομίας» -Με τα μυστικά της κουζίνας του Κρεμλίνου | iefimerida.gr 1

Ο Ρώσος «διπλωμάτης της ρωσικής γαστρονομίας», όπως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον κ. Γκελίμπτερμαν θεωρεί ότι «η εθνική κουζίνα αποτελεί σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού του κάθε λαού ότι είναι «οι ρίζες μας, η ιστορία μας» και πως είναι «βασικό να μοιράζεται την ιστορία αυτή με τους άλλους».

Αναφερόμενος μάλιστα στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ρωσικής γαστρονομίας ο κ. Γκελίμπτερμαν, προέβη και σε μια αποκάλυψη, λέγοντας ότι ένα από αυτά τα σεμινάρια αυτά θα έχει ως θέμα «Τα μυστικά της κουζίνας του Κρεμλίνου», και θα το παρουσιάσει ένας από τους πιο γνωστούς σεφ μάγειρες του Κρεμλίνου ο Βίκτορ Μπελιάγιεφ, ο οποίος εργάστηκε στο Κρεμλίνο επί 30 συνεχή χρόνια.

Την προώθηση μάλιστα της ρωσικής «γαστρονομικής διπλωματίας» όπως είπε ο ίδιος, υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού, ο Ρωσικός Oργανισμός Τουρισμού(Rostourism), ο Οργανισμός Ρωσικής Συνεργασίας, η Ένωση Εστιατόρων και Ξενοδόχων της Ρωσίας, η Ένωση Μαγείρων της Ρωσίας και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι.

Ο κ. Γκελίμπτερμαν, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο Συνέδριο που έγινε στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας με θέμα την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσω της προώθησης της ελληνικής κουζίνας, υπογράμμισε ότι η εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας, δεν θα περιοριστεί μόνο στη ρωσική κουζίνα, αλλά στην κουζίνα της Ρωσίας, στην οποία θα εκπροσωπηθούν οι διάφορες περιοχές της χώρας.
Αναφερόμενος μάλιστα στο Συνέδριο αυτό, ανέδειξε τους έντονους προβληματισμούς που διατυπώθηκαν όσον αφορά την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στο εξωτερικό, λέγοντας ότι «η ελληνική κουζίνα είναι πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται η στρατηγική της προώθησης της».

Ρώσοι σεφ-μάγειρες στην Αθήνα

Στόχος της διοργάνωσης της εβδομάδας ρωσικής γαστρονομίας είναι όπως είπε «να παρουσιάσουμε όχι μόνο τους σεφ μάγειρες της Μόσχας αλλά και σεφ μάγειρες από διάφορες περιοχές της Ρωσίας» γιατί είναι σημαντικό να δείξουμε στους ξένους συναδέλφους μας και φίλους ότι η Ρωσία δεν είναι μόνο η Μόσχα»

Στην Αθήνα ο «διπλωμάτης της ρωσικής γαστρονομίας» -Με τα μυστικά της κουζίνας του Κρεμλίνου | iefimerida.gr 2

Εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας

Η εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας θα εγκαινιασθεί επίσημα στις 21 Μαΐου στην Αθήνα και θα συνεχιστεί έως τις 26 Μαΐου σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας.
Στην επίσημη τελετή θα παραστεί ο Ρώσος πρέσβης, εκπρόσωποι των υπουργείων Πολιτισμού και των περιφερειών, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι υπουργείων, του επιχειρηματικού κόσμου, των γραμμάτων και των Τεχνών και φυσικά των ΜΜΕ.

Ο κ. Γκελίτερμαν εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατά την διάρκεια της επίσημης αυτής τελετής των εγκαινίων της ρωσικής γαστρονομικής εβδομάδας, οι Ρώσοι σεφ-μάγειρες θα εντυπωσιάσουν με τα εδέσματα όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ στην εβδομάδα που θα ακολουθήσει στις άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι Ρώσοι σεφ-μάγειρες θα παρουσιάζουν τα βράδια διάφορα εδέσματα της ρωσικής γαστρονομικής παράδοσης ενώ όπως είπε θα διοργανωθούν και εκπαιδευτικά σεμινάρια ρωσικής κουζίνας για όσους ενδιαφέρονται.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ