O Μπερλουσκόνι στηρίζει τον Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά για την πρωθυπουργία - iefimerida.gr

O Μπερλουσκόνι στηρίζει τον Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά για την πρωθυπουργία

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι κι ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να στηρίξει τον ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τα τέσσερα κόμματα που μετείχαν στον κεντροδεξιό συνασπισμό είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ότι την πρωθυπουργία θα διεκδικούσε ο επικεφαλής όποιου εξ’ αυτών εξασφάλιζε τις περισσότερες ψήφους.

Στην αναμέτρηση της Κυριακής η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι συγκέντρωσε ποσοστό 17%, έναντι 14% της Forza Italia – μια προσωπική ήττα-σοκ για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Σεβόμενοι πλήρως τις συμφωνίες μας θα στηρίξουμε τώρα τις προσπάθειες του Ματέο Σαλβίνι να σχηματίσει κυβέρνηση», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στην Corriere della Sera.

«Βρίσκομαι εδώ για να τον υποστηρίξω και να εγγυηθώ τη σταθερότητα της συμμαχίας και την τήρηση των δεσμεύσεών μας προς τους ψηφοφόρους μας».

Κανένα κόμμα ή συνασπισμός δεν εξασφάλισε την αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής κι οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να διαρκέσουν εβδομάδες, ενδεχομένως και μήνες. Η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα 5 Αστέρια, που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα οφείλει να τους δώσει τη διερευνητική εντολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ