Κοτζιάς κατά Κουμουτσάκου: Δεν είναι σοβαροί οι βουλευτές που δημοσιοποιούν κλειστές συνεδριάσεις - iefimerida.gr

Κοτζιάς κατά Κουμουτσάκου: Δεν είναι σοβαροί οι βουλευτές που δημοσιοποιούν κλειστές συνεδριάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απάντησε σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την χθεσινή, κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας αναφορικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.


Ο κ. Κοτζιάς, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά, και αφού καταγγέλλει για «έλλειψη σοβαρότητας» όσους «δημοσιοποιούν όσα είπαν σε κλειστές συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Βουλής», επιτίθεται στον Γιώργο Κουμουτσάκο, γράφοντας πως η «χθεσινή γελοιότητα ήταν πρωτοφανής: αρμόδιος αντιπολίτευσης "δημοσιοποίησε" τι μου απάντησε εντός της αίθουσας ενώ δεν είχε καν μιλήσει».

Κοτζιάς κατά Κουμουτσάκου: Δεν είναι σοβαροί οι βουλευτές που δημοσιοποιούν κλειστές συνεδριάσεις | iefimerida.gr 0

Το tweet του υπουργού:

Απαντώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης για δηλώσεις που έκαναν τα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αρνήθηκε να τις σχολιάσει, ωστόσο φανερά ενοχλημένος δήλωσε:
«Κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να είμαι σοβαρός και να μην λέω πράγματα που δεν είπα μέσα. Κάποιοι έκαναν δηλώσεις και είπαν πράγματα που δεν είπαν στην επιτροπή».
Η «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας διήρκεσε περισσότερο από 4 ώρες.


Τι είπε ο Κουμουτσάκος
Εξερχόμενος από τη συνεδρίαση, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε ότι δεν υπήρξε ενημέρωση κατά τη συνεδρίαση και επαναφέρει το αίτημα.
Επίσης υποστήριξε ότι είναι «λανθασμένη η πολιτική εκτίμηση ότι η Τουρκία ενεργεί με νευρικότητα. Η Τουρκία έχει σταθερές στρατηγικές επιδιώξεις που αυτή τη στιγμή ενισχύονται και ως προς την έκφρασή τους και ως προς την βιαιότητά των διεκδικήσεών της».
Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι η Ν.Δ. έχει «κάνει κριτική στην κυβέρνηση, και στην άποψη και στην εκτίμησή της, ότι η Τουρκία είναι μια νευρική δύναμη. Η νευρικότητα είναι ένα στοιχείο παροδικότητας. Η Τουρκία όμως έχει σταθερές στρατηγικές επιδιώξεις οι οποίες, αυτή τη στιγμή, ενισχύονται ως προς την έκφρασή τους και ως προς την βιαιότητα της διεκδίκησης».
Μεταξύ άλλων είπε ότι «η Τουρκία καθίσταται ένας αμφισβητίας της διεθνούς νομιμότητας στο σύνολο της Ανατολικής Μεσογείου», πράγμα που εκδηλώνεται «με το να παρεμποδίζει την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας».
Ενώ υποστήριξε ότι επιβεβαιώνονται και οι αρχικές εκτιμήσεις της Ν.Δ. ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η επίσκεψη Ερντογάν «δεν βοήθησε, δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά τις δηλητηρίασε και τις τραυμάτισε».
Με αφορμή το επεισόδιο στον Έβρο, τόνισε ότι «αρχίζει πλέον να αποκτά σταθερό χαρακτήρα η πολιτική ομηρίας που ακολουθεί η Τουρκία. Αυτό συνέβη με τους Γερμανούς, συνέβη με τις ΗΠΑ, συνέβη με τους Ολλανδούς. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει μια μεταλλασσόμενη πρακτική ομηρίας που γίνεται εργαλείο εξωτερικής πολιτικής».


Τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτεταμένη ενημέρωση, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για το επεισόδιο με τους δύο στρατιωτικούς. «Εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω τίποτε από όσα είπε ο υπουργός. Η συνεδρίαση είναι κεκλεισμένων των θυρών», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος και με το στράτευμα και με διπλωματικές πηγές όσα του ελέχθησαν ήταν σύμφωνα με όσα είπε και ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ότι δηλαδή, το θέμα θα λυθεί σύντομα, αλλά τελικά δεν έχει λυθεί ακόμα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι διχαστική, παρά το γεγονός ότι «στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, εμείς στηρίξαμε, και στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα, πλην της επίσκεψης Ερντογάν».
Όπως είπε στην κυβέρνηση «δεν θέλουν τη στήριξη της αντιπολίτευσης είτε στο ζήτημα της FYROM, είτε στα ελληνοτουρκικά, είτε στο ζήτημα της Κύπρου, πλην της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, μετά την πρόταση του κ. Νίμιτς που κατακερμάτισε το Σκοπιανό, μόνο τότε υπήρξε μια ενημέρωση και σε καμία άλλη φάση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ