Δικαστικό PSI σε χρέος αρχιμανδίτη στη Λάρισα - iefimerida.gr

Δικαστικό PSI σε χρέος αρχιμανδίτη στη Λάρισα

Δικαστικό PSI σε χρέος αρχιμανδίτη στη Λάρισα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Δικαστήριο της Λάρισας «κούρεψε» κατά 100.000 ευρώ το χρέος Λαρισαίου αρχιμανδρίτη, ο οποίος προσέφυγε στις ευργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει, καθώς χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες το ποσό των 231.480 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, διαγράφηκαν από τα χρέη του 100.000 ευρώ περίπου, από τις συνολικά τέσσερις τράπεζες στις οποίες χρωστούσε. Το ποσό των οφειλών του προέκυψε από δύο στεγαστικά δάνεια, δύο καταναλωτικά και πέντε πιστωτικές κάρτες. Ενώ όμως τα χρέη ανέβαιναν ο μισθός του ιερωμένου, λόγω των περικοπών κατέβαινε διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Επικαλούμενος λοιπόν, μόνιμη αδυναμία πληρωμής των χρεών και αποδεικνύοντας με την συνδρομή της καταναλωτικής οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών», της οποίας είναι μέλος, την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης λόγω της μείωσης των αποδοχών του, δικαιώθηκε από το δικαστήριο

Έτσι, του «κούρεψαν» 100.000 ευρώ, εξαίρεσαν το σπίτι του από την εκποίηση και όρισαν να καταβάλει 400 ευρώ το μήνα για τέσσερα χρόνια, (συνολικά 19.000 ευρώ) και, τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, 460 ευρώ το μήνα για 22 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ