Το 56% των Ελλήνων πιστεύουν πως η χώρα θα πτωχεύσει - iefimerida.gr

Το 56% των Ελλήνων πιστεύουν πως η χώρα θα πτωχεύσει

δείκτης απαισιοδοξίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα κόκκινα έχει φτάσει ο δείκτης απαισιοδοξίας των Ελλήνων, σχετικά με την πορεία της οικονομίας, τόσο σε προσωπικό, όσο και εθνικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα της πρώτης μελέτης για το 2012 που πραγματοποίησε το ΕΒΕΑ, με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο»,δείχνουν πως οι 8 στους 10 Έλληνες είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, το 84% των πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μόλις το 5% του συνόλου διατηρεί τόνους αισιοδοξίας. Το υπόλοιπο 11% επέλεξε να μην απαντήσει. Αναφορικά με τις εξελίξεις στα οικονομικά της χώρας, το 56% των πολιτών πιστεύουν πως η χώρα θα πτωχεύσει.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για το πρώτο δίμηνο του 2012 έγινε από την εταιρία Alco, το διάστημα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα και τα ευρήματά της επεξεργάστηκαν από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ