Γκουτέρες: Εκκληση για πρόσβαση στις οχηματοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία - iefimerida.gr

Γκουτέρες: Εκκληση για πρόσβαση στις οχηματοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση να ξανανοίξουν «αμέσως» οι διάδρομοι πρόσβασης των οχηματοπομπών οι οποίες μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους στη Συρία, όπου δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζουν τις επιδρομές τους εναντίον τμημάτων του ανταρτοκρατούμενου θύλακα παρά την κατάπαυση του πυρός.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο Γκουτέρες προτρέπει όλα τα μέρη να «επιτρέψουν αμέσως ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση και σε άλλες αυτοκινητοπομπές για να παραδοθούν απολύτως αναγκαία εφόδια στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που τα έχουν απελπιστικά ανάγκη» και «ειδικά» να επιτρέψουν τη «διανομή προμηθειών στη Ντούμα, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού και υγειονομικού υλικού, που σχεδιάζεται να γίνει την 8η Μαρτίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ