Μητσοτάκης: Να λήξει το συντομότερο η υπόθεση με τους Ελληνες αξιωματικούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Να λήξει το συντομότερο η υπόθεση με τους Ελληνες αξιωματικούς [εικόνες]

Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΝΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε τη γεωπολιτική συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ρόδο, όπου περιοδεύει.

Σημείωσε δε πως «έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε τοπικούς φορείς στη Σύμη επεσήμανε ότι η υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, «πρέπει να λήξει το συντομότερο».

«Είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα τέτοια περιστατικά, τα οποία λύνονταν πάντα σε στρατιωτικό επίπεδο. Και πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Να λήξει το συντομότερο η υπόθεση με τους Ελληνες αξιωματικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Επιπροσθέτως τόνισε πως, «αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων που πάντα θέλουμε και πάντα επιδιώκουμε να έχουμε με την Τουρκία».

Μητσοτάκης: Να λήξει το συντομότερο η υπόθεση με τους Ελληνες αξιωματικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνοτουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Να λήξει το συντομότερο η υπόθεση με τους Ελληνες αξιωματικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Διαχωριστική γραμμή στο διχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση

«Κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο και προγραμματισμό για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών της στόχων, τα κατάφερνε». Αυτή η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συζήτηση με φορείς στην Ρόδο, δεν ήταν απλά ένα μήνυμα για την κρίση με την Τουρκία που βαίνει εντεινόμενη, αλλά και η αντίληψη για την επόμενη μέρα της χώρας, και, όπως σημειώνουν στενοί του συνεργάτες, η διαχωριστική γραμμή που θέτει απέναντι στον διχασμό και την ένταση που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα αγκαλιάσει όλη η κοινωνία, ώστε να επιτύχει η χώρα βιώσιμη ανάπτυξη με οφέλη για όλους τους πολίτες. «Πρέπει να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, καθώς η φορολόγηση μέχρις εξαντλήσεως της μεσαίας τάξης, προκειμένου να επιτύχουμε πλεονάσματα, τα οποία στη συνέχεια θα μοιράσουμε στην εκλογική πελατεία, όπως κάνει η κυβέρνηση, οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια.

«Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια είναι οι καλές και διατηρήσιμες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την προσέλκυση επενδύσεων. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην δραστική μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Μητσοτάκης: Να λήξει το συντομότερο η υπόθεση με τους Ελληνες αξιωματικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Θα αλλάξω τον νόμο Κατρούγκαλου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα Δωδεκάνησα δεσμεύθηκε για αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου. «Η μείωση των συντάξεων δεν είναι μεταρρύθμιση» σημείωσε και μίλησε για τη νεότερη γενιά που αισθάνεται πως πληρώνει υπέρογκες εισφορές χωρίς να προσβλέπει σε μια αξιοπρεπή σύνταξη στο μέλλον.

Μητσοτάκης: Να λήξει το συντομότερο η υπόθεση με τους Ελληνες αξιωματικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Για τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που διόρισε ο Πολάκης στο νοσοκομείο Σαντορίνης

Με αφορμή την τοποθέτηση στη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης από τον Παύλο Πολάκη, ενός συμβούλου χωρίς καμία σχέση με το χώρο της υγείας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στην διοίκηση, θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία άνθρωποι που θα μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους και θα κρίνονται γι αυτό», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό, όσον αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Μητσοτάκης: Να λήξει το συντομότερο η υπόθεση με τους Ελληνες αξιωματικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Πηγή Φωτό: Γραφείο Τύπου ΝΔ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ Σύμη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ