Ο Τζο Νέσμπο γράφει μια σύγχρονη εκδοχή του «Μάκβεθ» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Τζο Νέσμπο γράφει μια σύγχρονη εκδοχή του «Μάκβεθ» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διάσημος Νορβηγός συγγραφέας καταπιάνεται με ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της αγγλικής λογοτεχνίας.

Ο «Μάκβεθ» του Τζο Νέσμπο θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου 2018 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του βιβλίου που βασίζεται στον σαιξπηρικό «Μάκβεθ», ο Τζο Νέσμπο ξεδιπλώνει μπροστά στον φακό την ιδιαίτερη σχέση του με το έργο του Σαίξπηρ και αποκαλύπτει στους Έλληνες Nesbomaniacs στοιχεία για το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ο δημιουργός του επιτυχημένου ντετέκτιβ Χάρι Χόλε μιλάει για τους κεντρικούς ήρωες του δικού του «Μάκβεθ», έναν αστυνομικό που έχει το ίδιο όνομα με τον σαιξπηρικό ήρωα και μια ιδιοκτήτρια καζίνο που ονομάζεται Λαίδη: «η Λαίδη είναι το μυαλό και ο Μάκβεθ το εργαλείο», αναφέρει χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τον σκηνικό χώρο μέσα στον οποίο στήνει την υπόθεση, ο συγγραφέας τονίζει την έλξη που του ασκούσε πάντα η δεκαετία του ’70 αλλά και η Νέα Υόρκη, και για το πώς θέλησε το «Μάκβεθ» να έχει κάτι από τη σκοτεινή ατμόσφαιρα και την αβεβαιότητα του ψυχροπολεμικού κλίματος.

The Hogarth Shakespeare Project

Το μυθιστόρημα «Μάκβεθ» του Τζο Νέσμπο εντάσσεται στο περίφημο «The Hogarth Shakespeare Project» που φιλοξενεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της εποχής μας. Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Άγγλου δραματουργού, αγαπημένοι συγγραφείς καλούνται να «ξαναδιαβάσουν» τα πιο γνωστά του έργα και να τα «ξαναγράψουν», μεταμορφώνοντάς τα σε σύγχρονα μυθιστορήματα. Στη σημαντική σειρά έχουν ήδη κυκλοφορήσει: «Το Ξιδοκόριτσο» της Anne Tyler, εμπνευσμένο από το έργο «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι», «Το όνομα μου είναι Σάιλοκ» του Howard Jacobson, μια σύγχρονη εκδοχή του έργου «Ο έμπορος της Βενετίας», «Το χάσμα του χρόνου της Jeanette Winterson που βασίζεται στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» και «Το παιδί της τρικυμίας» της Margaret Atwood βασισμένο στην «Τρικυμία».

Δείτε παρακάτω τον Τζο Νέσμπο να μιλάει για το «Μάκβεθ»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάκβεθ Τζο Νέσμπο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ