Τραμπ για τις εξελίξεις με τη Β. Κορέα: Για πρώτη φορά καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια - iefimerida.gr

Τραμπ για τις εξελίξεις με τη Β. Κορέα: Για πρώτη φορά καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την «ενδεχόμενη πρόοδο» στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας και την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Σεούλ και της Πιονγκγιάνγκ, ταυτόχρονα όμως εμφανίστηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι «θα δούμε τι θα συμβεί».

Η δήλωση αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια προτίθεται να συζητήσει μια ενδεχόμενη αποπυρηνικοποίηση, αν δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος.

«Ενδεχόμενες πρόοδοι στις συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια απ' όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. «Ο κόσμος παρακολουθεί και περιμένει!» πρόσθεσε, σημειώνοντας όμως ότι «ίσως» αυτές οι ελπίδες να είναι «ψεύτικες». Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η πορεία που θα πάρουν αυτές οι συνομιλίες «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δεσμευτούν πλήρως», συμπλήρωσε.

Possible progress being made in talks with North Korea. For the first time in many years, a serious effort is being made by all parties concerned. The World is watching and waiting! May be false hope, but the U.S. is ready to go hard in either direction!

Η πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας έπειτα από μια δεκαετία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ. Η αντιπροσωπεία της Σεούλ θα επισκεφθεί τον βορρά και θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Νωρίτερα, στο πρώτο μήνυμά του στο Twitter για το θέμα αυτό, ο Τραμπ έγραψε: «Θα δούμε τι θα γίνει!»

We will see what happens! https://t.co/Y1qxoAUfd9

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ