Κριθαρότο με σπανάκι και παρμεζάνα

Κριθαρότο με σπανάκι και παρμεζάνα

Το κριθαρότο είναι ευκολότερο από το ριζότο και εξίσου γευστικό. Δίνει πολλές δυνατότητες για συνταγές.

Υλικά

  • 2,5 φλυτζάνια κριθαράκι χοντρό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2/3 φλυτζανιού σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη +έξτρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Βράστε το κριθαράκι al dente, σουρώστε
  • Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ροδίστε τα σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά
  • Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό
  • Προσθέστε το γάλα σιγά σιγά και δουλέψτε καλά το μείγμα στο τηγάνι -Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει για 8 λεπτά
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, βράστε ακόμη 2 λεπτά -Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά
  • Ρίξτε τώρα στο τηγάνι την παρμεζάνα, ανακατέψτε να λιώσει καλά
  • Προσθέστε και το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά, σερβίρετε με παρμεζάνα από πάνω
  • Σημείωση: Μπορείτε να συνοδεύσετε το κριθαρότο σας με κομμάτια κοτόπουλου σοτέ, γαρίδες σοτέ, μανιτάρια σοτέ, μπρόκολο ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.