Η ΕΕ απαντά στον Τραμπ -Σε αυτά τα εισαγόμενα προϊόντα βάζει δασμούς, από καλλυντικά μέχρι αυτοκίνητα - iefimerida.gr

Η ΕΕ απαντά στον Τραμπ -Σε αυτά τα εισαγόμενα προϊόντα βάζει δασμούς, από καλλυντικά μέχρι αυτοκίνητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 2,8 δισ. ευρώ απαντά η Κομισιόν στην πολιτική Τραμπ να επιβάλλει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg έχει έτοιμη λίστα με τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθεί δασμός.

Κομισιόν προτείνει δασμούς-αντίποινα ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα, ειδών ένδυσης και υπόδησης και σε επιλεγμένα βιομηχανικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με προσχέδιο λίστας που έχει δει το Bloomberg.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης το μακιγιάζ, τα γιώτ, οι μοτοσικλέτες, το μπέρμπον, το ρύζι, τα κράνμπερις και ο χυμός πορτοκάλι.

Η συνολική αξία των εισαγωγών που θα υπόκειται σε δασμούς ανέρχεται σε 2,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τονίσει ότι «Αν οι Αμερικανοί επιβάλουν δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, τότε πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αμερικανικά προϊόντα με τον ίδιο τρόπο» είπε ο Γιούνκερ μιλώντας σε γερμανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Πρέπει να δείξουμε ότι κι εμείς επίσης μπορούμε να λάβουμε μέτρα. Αυτό δεν μπορεί να είναι μια μονομερής διατλαντική ενέργεια των Αμερικανών πρέπει να δράσουμε», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δασμοί ΕΕ Τραμπ Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ