Ρεσιτάλ πιάνου με ένα χέρι -Εργο για μονόχειρα μουσικό που ακρωτηριάστηκε στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο - iefimerida.gr

Ρεσιτάλ πιάνου με ένα χέρι -Εργο για μονόχειρα μουσικό που ακρωτηριάστηκε στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο

Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο συναυλίες με διαφορετικό πρόγραμμα που συνδυάζουν αριστουργήματα του ευρωπαϊκού πιανιστικού και συμφωνικού ρεπερτορίου, ερμηνευμένα από δύο καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας και από μια κορυφαία ευρωπαϊκή ορχήστρα.

Δυο βιρτουόζοι του πιάνου σε μία βραδιά

Το δεξιοτεχνικό Δεύτερο κοντσέρτο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ από τη σούπερ σταρ του πιάνου Κάτια Μπουνιατισβίλι.

Ρεσιτάλ πιάνου με ένα χέρι -Εργο για μονόχειρα μουσικό που ακρωτηριάστηκε στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο | iefimerida.gr 0

Μια σολίστ με φλογερό ταμπεραμέντο δίνει τη δική της εκρηκτική εκδοχή σε «ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του 20ού αιώνα που έχει “λεηλατηθεί” από συνθέτες “ελαφρών” μελωδιών περισσότερο απ’ όσο ο Μότσαρτ ή ο Τσαϊκόφσκι» (Χ. Ξανθουδάκης).

Το Κοντσέρτο για το αριστερό χέρι του Μωρίς Ραβέλ από τον Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Ρεσιτάλ πιάνου με ένα χέρι -Εργο για μονόχειρα μουσικό που ακρωτηριάστηκε στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο | iefimerida.gr 1

Ο έλληνας δεξιοτέχνης που λάτρεψε η διεθνής κριτική, αναμετριέται με ένα κοντσέρτο υψηλών απαιτήσεων γραμμένο για τον αυστριακό πιανίστα Πάουλ Βίττγκενσταϊν (αδερφό του γνωστού φιλοσόφου), ο οποίος έχασε το δεξί του χέρι στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο.
Ηταν γόνος μιας πάμπλουτης οικογένειας και προκειμένου να μην εγκαταλείψει την πιανιστική του καριέρα, ζήτησε από διάσημους συνθέτες να δημιουργήσουν έργα αποκλειστικά για τη δική του ιδιαιτερότητα. Το έκανε ο Ραβέλ.

Ρεσιτάλ πιάνου με ένα χέρι -Εργο για μονόχειρα μουσικό που ακρωτηριάστηκε στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο | iefimerida.gr 2

Τους δύο βιρτουόζους του πιάνου πλαισιώνει η διάσημη Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας υπό τον μαέστρο Mikko Franck, περιζήτητο συνεργάτη μεγάλων ορχηστρικών συνόλων και λυρικών θεάτρων ανά τον κόσμο.

Την πρώτη βραδιά (Τετάρτη 7/3), το κοινό θα απολαύσει επίσης τη Συμφωνία αρ. 3 σε ντο μείζονα του Γιαν Σιμπέλιους, αυθεντικού συνεχιστή της συμφωνικής παράδοσης του Τσαϊκόφσκι, και τη νεανική Συμφωνία σε σι ελάσσονα του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
Τη δεύτερη βραδιά (Πέμπτη 8/3), θα ακουστούν και η πασίγνωστη Συμφωνία σε ρε ελάσσονα του Σεζάρ Φρανκ καθώς και η ιδιαίτερα γλαφυρή Εισαγωγή από την όπερα Βεατρίκη και Βενέδικτος του Εκτόρ Μπερλιόζ.

Οι δύο εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Γαλλικής Ραδιοφωνίας πραγματοποιούνται Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ