Σε Ρόδο και Σύμη ο Μητσοτάκης -Τι μήνυμα θα στείλει στην Τουρκία - iefimerida.gr

Σε Ρόδο και Σύμη ο Μητσοτάκης -Τι μήνυμα θα στείλει στην Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στην αξιωματική αντιπολίτευση με την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Από τη μία οι Ελληνες στρατιώτες παραμένουν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές και από την άλλη η Αγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις με νέα Navtex για άσκηση διάσωσης σε χερσαίο έδαφος, περιλαμβάνοντας και το Καστελόριζο στην περιοχή των επιχειρήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι βρισκόμαστε «σε μια περίοδο όπου τα πράγματα πηγαίνουν προς αυξανόμενη παρά μειούμενη ένταση», ενώ στην Πειραιώς, βλέπουν την κυβέρνηση να λειτουργεί στα εθνικά θέματα διχασμένη στο εσωτερικό της και χωρίς ξεκάθαρη εθνική στρατηγική.

ΝΔ: Η κυβέρνηση εκτίμησε λάθος την κατάσταση

Στη Νέα Δημοκρατία παρατηρούν, ότι η κυβέρνηση εκτίμησε εξ αρχής λάθος τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει την Παρασκευή πως «Δεν υπάρχει ανησυχία για το γεγονός και εκτός απροόπτου θα λήξει σύντομα», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι κινήσεις των Τούρκων περισσότερο μοιάζουν να εντάσσονται σε μια στρατηγική και όχι σε νευρικότητα στην οποία σπεύδουν να τις αποδώσουν από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται ιδιαίτερα, και στην αφωνία του υπουργού Άμυνας. «Δεν έχει ακουστεί η φωνή του Καμμένου εδώ και τέσσερις ημέρες», σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς αφήνοντας ερωτηματικά για απαγόρευση δηλώσεων στον κ. Καμμένο, τουλάχιστον, από την πλευρά του Μαξίμου. Ταυτόχρονα επισημαίνουν πως η κυβέρνηση «καθυστέρησε να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ».

Μήνυμα σε Τουρκία από τη Σύμη

Σε αυτή την ευαίσθητη συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σε Σύμη και Ρόδο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται, από τη Σύμη, όπου θα βρεθεί σήμερα το πρωί, να κάνει μια σκληρή δήλωση για την Τουρκία και τη στάση των γειτόνων. Η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι καθώς το ακριτικό νησί απέχει μόλις 3,7 μίλια από την εγγύτερη ακτή της Τουρκίας.

Εμφαση στην ενίσχυση υποδομών της νησιωτικής χώρας

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στη νησιωτική χώρα, ειδικότερα στα μικρότερα νησιά του Αιγαίου. «Οι κάτοικοι των νησιών αυτών προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα τους και οφείλουμε να τους στηρίξουμε», σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε υπερασπιστεί, απέναντι στην Τρόικα, τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ψήφισε την αύξηση του.

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην πόλη της Ρόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ