Η έκτη μεγαλύτερη γαλλική πόλη είναι το... Λονδίνο! - iefimerida.gr

Η έκτη μεγαλύτερη γαλλική πόλη είναι το... Λονδίνο!

Νικολά Σαρκοζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από την πρόσφατη επίσκεψη του υποψηφίου των Γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ στην έκτη μεγαλύτερη γαλλική πόλη. Ποια είναι αυτή; Το...Λονδίνο!

Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσοι Γάλλοι έχουν μετεγκατασταθεί στο Λονδίνο, καθώς ως πολίτες της ΕΕ δεν είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν. Ωστόσο υπολογίζεται ότι πάνω από 300.000 Γάλλοι έχουν διαβεί το Στενό της Μάγχης, κάνοντας έτσι την βρετανική πρωτεύουσα την έκτη μεγαλύτερη γαλλική πολη, ξεπερνώντας ακόμη και πόλεις όπως η Νάντη και η Νίκαια.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν ένα νέο γαλλικό σχολείο, ένας νέος ραδιοφωνικός σταθμός (French Radio London) και η δημιουργήθηκε νέα γαλλική εκλογική περιφέρεια για τους Γάλλους που κατοικούν στη Βρετανία.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ο Φρανσουά Ολάντ βρέθηκε στο Λονδίνο στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, ακολουθώντας το παράδειγμα του αντιπάλου του Νικολά Σαρκοζί ο οποίος το 2007 είχε βρεθεί στην «ville de Tamise» (η πόλη του Τάμεση) ο οποίος απευθυνόμενος στη γαλλική κοινότητα είχε πει πως «η Γαλλία είναι η χώρα σας ακόμη κι αν είστε απογοητευμένοι από αυτήν».

Πάντως οι δύο υποψήφιοι έχουν προκαλέσει «ρήγμα» στη βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού αφού ο Εντ Μίλιμπαντ των Φιλελευθέρων στηρίζει τον Φρανσουά Ολάντ ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον τον άσπονδο «φίλο» του, Νικολά Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ