Ραγίζει καρδιές ο συμπαίκτης του αδικοχαμένου Αστόρι: «Βγες από το αναθεματισμένο δωμάτιο...» - iefimerida.gr

Ραγίζει καρδιές ο συμπαίκτης του αδικοχαμένου Αστόρι: «Βγες από το αναθεματισμένο δωμάτιο...»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρίκι Σαπονάρα «αποχαιρέτησε» τον αδικοχαμένο Ντάβιντε Αστόρι με ένα σπαρακτικό μήνυμα μέσω Ιnstagram.

Ο Αστόρι, ο οποίος έγινε για πρώτη φορά πατέρας πριν από δύο εβδομάδες, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Ούντινε. «Η Φιορεντίνα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη και αναγκάζεται να ανακοινώσει τον θάνατο του αρχηγού της. Για αυτή την φοβερή και ιδιαίτερη κατάσταση, πρωτίστως για την οικογένειά του, ζητούμε την διακριτικότητα των ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

Ο Αστόρι γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1987, ο διεθνής Ιταλός στόπερ άρχισε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Ποντίσολα, στη συνέχεια πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν και το 2006 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των «ροσονέρι». Το 2008 μεταγράφηκε στην Κάλιαρι, με την οποία είχε 174 συμμετοχές. Τη σεζόν 2014/15 μετακόμισε στη Ρόμα αποτελώντας μαζί με τον Κώστα Μανωλά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας των «τζιαλορόσι». Στη Φιορεντίνα αγωνίστηκε αρχικά δανεικός τη σεζόν 2015/16 και κατόπιν αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή.

Την Τετάρτη οι φίλοι των «βιόλα» θα έχουν την ευκαιρία στο προπονητικό κέντρο να αποχαιρετήσουν τον Αστόρι, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί στις 11:00.

Τα ιταλικά ΜΜΕ φέρνουν στο «φως» την τελευταία συνομιλία του Ντάβιντε Αστόρι με τον Μάρκο Σπορτιέλο. Ο γκολκίπερ των «βιόλα» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Αστόρι εν ζωή. Μετά το δείπνο της ομάδας της Φλωρεντίας, οι δυο τους έπαιξαν Playstation στο δωμάτιο του Σπορτιέλο. Λίγο αργότερα μίλησαν μέσω γραπτών μηνυμάτων από την εφαρμογή Whatsapp. Ο Σπορτιέλο έγραψε στον Αστόρι: «Ξέχασες τα παπούτσια σου σε εμένα» με τον εκλιπόντα να απαντά: «Ευχαριστώ, δεν τα χρειάζομαι. Θα τα πάρω αύριο στο πρωινό».

Αυτό ήταν προγραμματισμένο για τις 09:30 (τοπική ώρα) το πρωί της Κυριακής. Ο Αστόρι δεν πήγε ποτέ... Άφησε την τελευταία του πνοή στο ύπνο του...

Το γράμμα του Σαπονάρα στον συμπαίκτη του:

«Γιατί δεν κατέβηκες να φας πρωινό μαζί μας; Γιατί δεν ήρθες να πιεις, κλασικά, έναν χυμό πορτοκάλι;

Μας λένε ότι η ζωή συνεχίζεται, ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να σηκωθούμε ξανά, όμως τη γεύση θα έχει η απουσία σου;

Ποιος θα έρχεται κάθε πρωί στο καφέ για να μας ζεστάνει με ένα χαμόγελο; Ποιος θα μας ρωτήσει τι κάναμε το βράδυ και θα αρχίσει να γελάει;

Ποιος θα πειράξει τα νέα παιδιά και ποιος θα είναι υπεύθυνος για τους μεγαλύτερους;

Ποιος θα φτιάξει τον κύκλο για να παίξουμε με δύο επαφές; Με ποιον θα συζητήσουμε τα επεισόδια στο Masterchef, με ποιον θα δούμε σειρές και τα ματς που παίξαμε;

Σε ποιον θα ακουμπήσω ύστερα από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα προπόνησης; Γύρνα πίσω, πρέπει να τελειώσεις το 'La La Land'.

Ελα πίσω στην Φλωρεντία, σε περιμένουν να σου ανανεώσουν το συμβόλαιο, αναγνωρίζουν όλα τα καλά πράγματα που μας δίνεις κάθε μέρα.

Βγες από το αναθεματισμένο δωμάτιο, σε περιμένουμε για αύριο, όταν ξεκινά η προπόνηση.

Στη ζωή, υπάρχουν άνθρωποι που πάντα ήξερες αλλά δεν δέθηκες. Ομως υπάρχουν και αυτοί σαν τον Ντάβιντε, που σε καλωσορίζουν με ένα απλό 'καλωσήρθες στην Φλωρεντία Ρίκι'.

Οπου κι αν βρίσκεσαι τώρα, συνέχιζε να υπερασπίζεσαι την εστία μας και βάζε μας στον σωστό δρόμο. Για πάντα αρχηγός μου».

O capitano, mio capitano. Perché non sei sceso a fare colazione insieme a tutti noi? Perché non sei passato a riprendere le tue scarpe fuori dalla camera di Marco e non sei venuto a bere la tua solita spremuta d'arancia? Ora ci diranno che la vita scorre, che lo sguardo va puntato in avanti e dovremo rialzarci, ma che sapore avrà la tua assenza? Chi arriverà ogni mattina in mensa a riscaldare l'ambiente con il proprio sorriso? Chi ci chiederà incuriosito ciò che abbiamo fatto la sera precedente per riderci su? Chi sgriderà i più giovani e chi responsabilizzerà i più esperti? Chi formerà il cerchio per giocare a "due tocchi" o chi farà ammattire Marco alla play? Con chi dibatteremo sulle puntate di Masterchef, i ristoranti fiorentini, le serie TV o le partite disputate? Su chi appoggerò la mia spalla a pranzo dopo un allenamento estenuante? Torna dai, devi ancora finire di vedere LaLaLand per poterlo analizzare come ogni film appena uscito. Torna a Firenze, ti attendono in sede per rinnovare il contratto e riconoscerti il bene e la positività che doni quotidianamente a tutti noi. Esci da quella maledetta stanza, ti aspettiamo domani alla ripresa degli allenamenti. Nella vita ci sono persone che conosci da sempre con le quali non legherai mai, poi ci sono i Davide che ti entrano immediatamente dentro con un semplice "Benvenuto a Firenze Ricky". Ovunque tu sia ora, continua a difendere la nostra porta e dalle retrovie illuminaci il giusto cammino. O capitano, mio capitano. Per sempre mio capitano.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Riccardo Saponara (@rickinara) στις 5 Μάρ, 2018 στις 3:35 πμ PST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστορι νεκρός σαποναρα Φιορεντίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ