ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ζητά να παγώσει το σχέδιο για τους δασμούς -Τραμπ: Δεν υποχωρώ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ζητά να παγώσει το σχέδιο για τους δασμούς -Τραμπ: Δεν υποχωρώ

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει με σχέδιο επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δηλώνοντας ότι μπορεί να θέσει σε κινδύνους την οικονομία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για τις συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου και καλούμε τον Λευκό Οίκο να μην προωθήσει αυτό το σχέδιο. Ο νόμος για τη φορολογική μεταρρύθμιση έδωσε ώθηση στην οικονομία και οπωσδήποτε δεν θέλουμε να διακινδυνέψουμε αυτά τα κέρδη», δήλωσε η Άσλι Στρονγκ, μια εκπρόσωπος του Ράιαν.

Ο εμπορικός πόλεμος που απειλεί ν’ αρχίσει ο πρόεδρος Τραμπ έχει προκαλέσει πολιτικό ρήγμα στις τάξεις των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με προειδοποιήσεις για αντίποινα από εταίρους των ΗΠΑ, όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου δεν έχουν αποκλείσει τη λήψη πολιτικής δράσης στο μέλλον αν ο Αμερικανός πρόεδρος ακολουθήσει στα σχέδια του για την επιβολή δασμών, ανέφερε μια πηγή των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς να διευκρινίσει ποιες ενέργειες εξετάζουν οι βουλευτές.

Τραμπ: Δεν υποχωρώ, δεν νομίζω ότι θα έχουμε εμπορικό πόλεμο

Από την άλλη ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει από τα σχέδιά του να επιβάλλει νέους δασμούς.

«Δεν υποχωρούμε» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έναν εμπορικό πόλεμο» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ