Λοβέρδος: Αρνητική η εξέλιξη με τους Ελληνες στρατιωτικούς -Η κυβέρνηση έπεσε έξω στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Αρνητική η εξέλιξη με τους Ελληνες στρατιωτικούς -Η κυβέρνηση έπεσε έξω στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της

LOBERDOS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Μάλιστα θέτει θέμα δίκαιης δίκης σημειώνοντας πως «η στάση της Τουρκίας, με την απόρριψη του αιτήματος να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη αλλά και μέσω των δηλώσεων «κυβερνητικού εκπροσώπου» που θέτει ακόμη και ζήτημα στρατιωτικής κατασκοπείας, επιβεβαιώνει τα προβλήματα με το κράτος δικαίου στην Τουρκία του Ερντογάν». Καλεί επίσης την κυβέρνηση την οποία εγκαλεί για άστοχες εκτιμήσεις περί αίσιου τέλους να προβεί σε κάθε επιβαλλόμενη διπλωματική ενέργεια.

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Η εξέλιξη της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποκτά πολύ σοβαρά και αρνητικά χαρακτηριστικά.

Η στάση της Τουρκίας, με την απόρριψη του αιτήματος να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη αλλά και μέσω των δηλώσεων «κυβερνητικού εκπροσώπου» που θέτει ακόμη και ζήτημα στρατιωτικής κατασκοπείας, επιβεβαιώνει τα προβλήματα με το κράτος δικαίου στην Τουρκία του Ερντογάν, βασική υποχρέωση του οποίου είναι η διεξαγωγή δίκαιης δίκης.

Η ελληνική κυβέρνηση μετά τις άστοχες εκτιμήσεις και διαβεβαιώσεις της, ότι το περιστατικό θα είχε γρήγορο και αίσιο τέλος , οφείλει να προβεί σε κάθε επιβαλλόμενη διπλωματική ενέργεια προκειμένου οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν το ταχύτερο στην πατρίδα και να προστατεύσει την τιμή των ελληνικών όπλων που είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ