Ο Τραμπ ονειρεύεται να γίνει «ισόβιος» πρόεδρος των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ο Τραμπ ονειρεύεται να γίνει «ισόβιος» πρόεδρος των ΗΠΑ

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στις ΗΠΑ-αλλά και εκτός των τειχών- που μετρούν με αδημονία -όπως οι φαντάροι πριν την απόλυση- πόσες μέρες απομένουν για να λήξει η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Ο τελευταίος, ωστόσο, φαίνεται πώς κάνει άλλα όνειρα, όπως προκύπτει από σχόλιά του ενώπιον δωρητών του ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Φλόριντα.

Ο Τραμπ άφησε κατάπληκτο το ακροατήριό του στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στην αίθουσα χορού του πολυτελούς θερέτρου του στο Μαρ-α-Λάγκο τονίζοντας πόσο υπέροχο είναι που ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ μπορεί να παραμείνει απεριόριστα στην εξουσία, σε αντίθεση με τους αρχηγούς κρατών στις δημοκρατικές χώρες κυρίως της Δύσης.

«Είναι ισόβιος πρόεδρος τώρα. Ισόβιος πρόεδρος. Όχι, είναι σπουδαίος», είπε ο Τραμπ. «Κοιτάξτε, μπορούσε να το κάνει. Νομίζω ότι είναι σπουδαίος. Ίσως το δοκιμάσουμε κι εμείς αυτό κάποτε», πρόσθεσε σύμφωνα με αποφωνημένα αποσπάσματα της ομιλίας του που έχει στη διάθεσή του το CNN.

Προφανώς ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος φλερτάρει με την ιδέα της άρσης του περιορισμού στις δύο θητείες που προβλέπει το αμερικανικό Σύνταγμα. Η ομιλία του διανθίστηκε πάντως με πολύ χειροκρότημα και γέλια, σύμφωνα με το CNN.

Ο Τραμπ ονειρεύεται να γίνει «ισόβιος» πρόεδρος των ΗΠΑ  | iefimerida.gr 0

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την άρση του ορίου των δύο θητειών για την παραμονή στην προεδρία. Το κοινοβούλιο της Κίνας ξεκινά την ετήσια συνεδρίαση του σήμερα και αναμένεται να εγκρίνει την τροποποίηση αυτή του συντάγματος.

Ο μακροβιότερος στο αξίωμά του πρόεδρος χώρας παγκοσμίως είναι ο 75χρονος Τεοντόρο Ομπιάνγκ Νγκουέμα της Ισημερινής Γουϊνέας, που παραμένει στο πόστο του ανελλιπώς από το 1979, ενώ ακολουθεί ο 85χρονος Πωλ Μπίγια, πρόεδρος του Καμερούν από το 1982.

Ότι ο Τραμπ θεωρεί εαυτόν απαραίτητο για τη χώρα του το αφήνουν να εννοηθεί οι κατά καιρούς δηλώσεις του, λόγος για τον οποίο ο Αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Κέι Τζόνστον έγραψε στον υπότιτλο του απολογισμού που έκανε για τον έναν χρόνο θητείας Τραμπ στο ύπατο αξίωμα της χώρας «Ένας πρόεδρος που δεν θα είχε πρόβλημα να γίνει δικτάτορας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Σι Τζινπίνγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ