Προς παραίτηση ο Ρέντσι από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος μετά την ήττα-σοκ στις εκλογές - iefimerida.gr

Προς παραίτηση ο Ρέντσι από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος μετά την ήττα-σοκ στις εκλογές

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποχωρήσει από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα σοκ αποφάσισε ο Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το κόμμα του καταποντίστηκε στις εκλογές συγκεντρώνοντας ποσοστό κάτω του 20%, το χαμηλότερο από συστάσεώς του πριν από 11 χρόνια.

Η παραίτηση του γενικού γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος ανακοινώθηκε από πρακτορεία ειδήσεων, όμως δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από στενούς συνεργάτες του.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει όπως φαίνεται ο ίδιος ο Ρέντσι, ο οποίος προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου στις 5 το απόγευμα ώρα Ιταλίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας παρακολούθησε τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών μόνος με το στενό επιτελείο του χωρίς τα μεγάλα ονόματα του κόμματος.
Η παραδοχή της ήττας έγινε γρήγορα. Το νούμερο δύο του κόμματος, Μαουρίτσιο Μαρτίνα δήλωσε: «Για εμάς είναι σαφές πως πρόκειται για ξεκάθαρη ήττα. Είναι ένα αποτέλεσμα πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ