Οι ιταλικές εκλογές φέρνουν αναταράξεις στις αγορές- «Βουτιά» στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου - iefimerida.gr

Οι ιταλικές εκλογές φέρνουν αναταράξεις στις αγορές- «Βουτιά» στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναταράξεις στο χρηματιστήριο της Ιταλίας αλλά και αύξηση στο δεκαετές ομόλογο φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κατέγραψε σήμερα άνοδο κατά 9 μονάδες βάσης, μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

«Βουτιά» κάνει ο ιταλικός δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο, ακολουθώντας την πολιτική αβεβαιότητα των χθεσινών εκλογών στη χώρα, ο οποίος έφτασε να υποχωρεί και 2%.

Χαμηλότερα κινούνται σήμερα και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η στροφή των Ιταλών ψηφοφόρων προς αντισυστημικά και ακροδεξιά κόμματα, με ποσοστά ρεκόρ και το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, αφού κανένα δεν κερδίζει αυτονομία, ασκεί πιέσεις στις αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,2%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει αρνητική κίνηση 0,3%, στη Μαδρίτη ο IBEX επίσης, ο FTSE στο Λονδίνο σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,6%.

Οριακή πτώση στο ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08% και διαμορφώνεται στα 1,2307 δολάρια.

Νωρίτερα το ευρώ υποχωρούσε έως και τα επίπεδα των 1,2285 δολάρια, στον απόηχο του αποτελέσματος των ιταλικών εκλογών, για καλύψει στη συνέχεια μέρος των απωλειών.

Το ευρώ βρίσκεται στα 129,889 γεν, στο 0,8928 με τη στερλίνα και στο 1,1537 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,16 % έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 105,568 γεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,10% και διαμορφώνεται στα 1,3787 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Χρηματιστήριο Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ